Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ

Τοπικά πρωταθλήματα
21 Αυγούστου 2018 / 15:44
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το βράδυ της Δευτέρας στο «Φαληράκι» έγιναν οι κληρώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων, όπου φέτος θα έχουμε μικρότερη συμμετοχή

κατά δυο ομάδες. Συγκριτικά με πέρσι δε θα συμμετέχουν το Βέλος, οι Συναράδες, οι Λύκοι και η Corfu FC, που δε δήλωσαν συμμετοχή και ο Κρόνος που ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική, όμως μπορεί πέντε ομάδες να λείπουν, ήρθαν όμως τρεις καινούργιες. Η μια είναι η ΓΕ Παλαιοκαστριτών, που παλιότερα έπαιζε στα πρωταθλήματα ακαδημιών, είναι δε η πρώτη φορά που παίρνει μέρος στη Β΄ κατηγορία, η άλλη είναι η ΓΕΘ που επιστρέφει στα τοπικά ενώ τελευταία στιγμή, έρχεται και παίρνει άδεια συμμετοχής η Κ15 του ΑΟΚ Κέρκυρα και μετέχει σαν ΑΟ Κασσιόπης στο πρωτάθλημα.
Θα λέγαμε ότι στην Α1, σύμφωνα με τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων, αυτές που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν είναι οι Θιναλιακός, ΟΦΑΜ, Αστέρας Πετριτή και ίσως εμφανιστεί και κάποια άλλη ομάδα, ενώ στην Α΄ κατηγορία ο Όλυμπος και από κει και πέρα 6-7 ομάδες θα παλέψουν για άνοδο. Στη Β΄ δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις, καθώς όλα είναι ανοικτά εκεί. Η Α1 και η Α θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, ενώ η Β΄ με τις υπόλοιπες 13.
Η κλήρωση δεν έβγαλε ντέρμπι στην Α1 ενώ η έναρξη των πρωταθλημάτων έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, με την ΕΠΣΚ τις επόμενες μέρες να βγάζει αναλυτικά το πρόγραμμα (γήπεδα, ημερομηνίες, ώρες έναρξης). Η 1η αγωνιστική στις τρεις κατηγορίες είναι:   
 
Α1
Ατρόμητος Στρογγυλής – ΑΟ Κοντόκαλι
Αστέρας Λιαπάδων – Οδυσσέας Αυλιωτών
Θιναλιακός – Αυγερινός Βαλανειού
ΑΟ Κάβος –Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ – Αναγέννηση Περιβολίου
ΑΟ Παξοί – Ολυμπιάδα Καρουσάδων
ΑΣ Βολίδα – Αχιλλέας Νυμφών
 
Α
Κεραυνός Αγ. Νικολάου – Ατρόμητος Άφρας
Αστέρας Μωραΐτικων – Δίας Κασσιόπης
Νέος 2017 – ΑΕ Φαιάκων
Εθνικός Περουλάδων – ΑΠΣ Όλυμπος
ΑΠΣ Μπενίτσες – Ηρακλής Αγ. Δέκα
Ομόνοια – ΑΕ Καναλίων
Κένταυρος Αρίλλα – Μέγας Αλέξανδρος
 
Β
ΑΟ Κασσιόπη – Θύελλα
ΓΕ Παλαιοκαστριτών – Ποσειδώνας Βιταλάδων
Κεραυνός Δραγωτινών – Κεραυνός Ποταμού
Αστέρας Σπαρτύλα – ΑΟ Φαίαξ Μαραθιά
Ηρακλής Σφακερών – ΠΑΟΚ
Αετός Αγ. Αθανασίου – ΓΕΘ
Ρεπό: ΑΟ Βασιλάτικα

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια