Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν η Ακαδημία του Ολύμπου

Τοπικά πρωταθλήματα
21 Αυγούστου 2018 / 15:37
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προσπάθεια της διοίκησης του Ιστορικού να δημιουργήσει μια ομάδα που θα λειτουργεί προς όφελος του αθλητισμού, της νεολαίας

και του κοινωνικού συνόλου, έφερε κάτι πρωτοποριακό στον χώρο των Ακαδημιών, αφού θα είναι δωρεάν για τα παιδιά. Και όταν μιλάμε για μια ακαδημία που στις τάξεις της θα έχει τουλάχιστον 100 παιδιά, 4-5 διπλωματούχους προπονητές, γραμματεία υποστήριξης και όλα αυτά τα έξοδα θα τα καλύπτει η ομάδα και όχι οι γονείς πληρώνοντας «μηνιάτικο» 30-40€, καταλαβαίνει κανείς τη μεγάλη σημασία αυτής της κίνησης.
Η διοίκηση του Ολύμπου που θέλει να αναβαθμίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νησί μας, που παλεύει για εγκαταστάσεις ανθρώπινες, για στήριξη του Κερκυραίου ποδοσφαιριστή, τόλμησε να κάνει ένα πολύ μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Και είναι άξια που βρήκε τον τρόπο, γιατί δεν είναι εύκολο στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε να πετυχαίνεις κάτι τέτοιο και να μη «ματώνουν» οι γονείς. Να σημειώσουμε ότι παράλληλα θα γίνουν 9 ενημερωτικά σεμινάρια (ένα κάθε μήνα) για τους γονείς, τα οποία θα είναι επίσης δωρεάν. Η θεματολογία των σεμιναρίων και οι εισηγητές είναι:
Α. Παιδική ψυχολογία και αθλητισμός. Εισηγητής Ηλίας Μιχαλαρέας, ψυχολόγος. Β. Ορθοπαιδικές παθήσεις στην παιδική ηλικία. Εισηγητής Νίκος Μπαλής, ορθοπεδικός. Γ. Διαχείριση αθλητικών τραυμάτων στην παιδική ηλικία. Εισηγητής Γιώργος Κόλλας, φυσικοθεραπευτής. Δ. Διατροφή στην παιδική ηλικία. Εισηγητής Σπύρος Μπαλής, διατροφολόγος. Ε. Νομοθεσία για τις ακαδημίες. Εισηγητής Σπύρος Γκόγκος, δικηγόρος. ΣΤ. Ο αθλητισμός ως πρόληψη από τις εξαρτήσεις. Εισηγητής Ηλίας Μιχαλαρέας, ψυχολόγος. Ζ. Αθλητισμός και διατροφή. Εισηγητής Σπύρος Μπαλής, διατροφολόγος.
 Η) Δικαιώματα και υποχρεώσεις αθλητών. Εισηγήτρια Κασσιανή Σκολαρική, δικηγόρος. Θ. Κανονισμοί ποδοσφαίρου Διαιτησία – Στάση γονέων. Εισηγητής Καστρινός Χρήστος, παλαίμαχος διαιτητής.
Η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ολύμπου Κέρκυρας ανακοινώνει εκ νέου ότι βασικό στοιχείο της λειτουργίας της ακαδημίας του για τη νέα χρονιά θα είναι η ΔΩΡΕΑΝ παροχή άθλησης για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν σε αυτήν. Εγγραφές βεβαίως στην ακαδημία θα γίνονται μέχρι τη συμπλήρωση του κάθε τμήματος. προτεραιότητα θα έχουν τα παιδιά οικογενειών με άνεργο γονέα, πολύτεκνων οικογενειών  καθώς και τα παιδιά που ήταν στην ακαδημία του Ολύμπου την περσινή χρονιά (2017 – 2018) ή την προπέρσινη (2016 – 2017). Σε μία εποχή που οι οικογένειες υποφέρουν από δυσκολίες και πολλές υποχρεώσεις και η ανάγκη των παιδιών τους για άθληση καθίσταται συχνά βάρος, ο Όλυμπος, όπως πάντα στη μεγάλη του ιστορία, ανοίγει δρόμους αναδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο του ερασιτεχνικού σωματείου. Επιπλέον με τον τρόπο αυτό το σωματείο μας «επιστρέφει» στην κοινωνία με τη μορφή κοινωνικού έργου τη βοήθεια που μας προσφέρει η πολιτεία με τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου μας που ευελπιστούμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα είναι γεγονός».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια