Το υπουργείο Τουρισμού για τις Υπηρεσίες του ΕΟΤ διαψεύδει, επιβεβαιώνοντας

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την αυθαίρετη διοικητικά αναδιάρθρωση του ΕΟΤ, επιχειρεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού, επικαλούμενο ανακρίβειες του Τύπου και αποσιωπώντας τις αντιδράσεις κομμάτων και φορέων.

09
Aυγούστου / 2018

ΑΘΗΝΑ. Στην ανακοίνωση περιγράφεται η υφιστάμενη δομή του Οργανισμού έτσι που προδήλως διαιρείται η διοικητική ενότητα του Τουρισμού στα Ιόνια νησιά σε Κέρκυρα και Πάτρα ενώ για τις έδρες των νέων Υπηρεσιών Εσωτερικού του ΕΟΤ, όπου η Κέρκυρα και τα Ιόνια υπάγονται στα Γιάννενα, υποστηρίζεται ότι η επιλογή αυτή «ενδυναμώνει και τις 13 Περιφέρειες της Χώρας»! Σημειωτέον ότι στα δημοσιεύματα και τα σχόλια της Καθημερινής Ενημέρωσης και του enimerosi.com ποτέ δεν έγινε λόγος για μεταφορά Γραφείων του ΕΟΤ από τα νησιά αλλά στην υπαγωγή της Κέρκυρας και των Ιόνιων νησιών στην καινούργια Υπηρεσία Εσωτερικού του ΕΟΤ που θα εδρεύει στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.
Το γεγονός που υπερβαίνει και καταστρατηγεί τη διοικητική διαίρεση της Χώρας, απαξιώνοντας την Κέρκυρα ως το διοικητικό κέντρο της ΠΙΝ, είναι εκτίμηση που ενστερνίζονται οι πάντες εδώ, όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις, τις ανακοινώσεις και τα προτεινόμενα ψηφίσματα στο δημοτικό συμβούλιο.
 
Η ανακοίνωση
 
Με αφορμή ανακριβείς ανακοινώσεις και αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας ότι η τοπική Περιφερειακή Υπηρεσία (ΠΥΤ) του Υπουργείου Τουρισμού δήθεν μεταφέρεται στα Ιωάννινα, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου διευκρινίζει ότι:
· Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ενισχυμένη με δύο (2) Περιφερειακές Υπηρεσίες (ΠΥΤ) του Υπουργείου Τουρισμού και ένα Γραφείο Υποστήριξης. 
· Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ)  της Κέρκυρας έχει στον τομέα ευθύνης της τα νησιά Κέρκυρα, Λευκάδα και Παξούς.  
· Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) της Πάτρας έχει στον τομέα ευθύνης της τη Ζάκυνθο, την Ιθάκη και την Κεφαλονιά. Επιπλέον, διαθέτει Γραφείο Υποστήριξης και Πληροφόρησης στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς. 
· Καμία από τις παραπάνω Υπηρεσίες δεν μεταφέρεται ή καταργείται. Ομοίως και τα Γραφεία Υποστήριξης.
· Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενισχύεται με ένα ακόμη επιπρόσθετο υποστηρικτικό γραφείο το οποίο δημιουργείται με έδρα τα Ιωάννινα και έχει στον τομέα ευθύνης του συνολικά την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, όπως προβλέπεται από το νέο οργανόγραμμά του ΕΟΤ.
Γίνεται αντιληπτό ότι η Κέρκυρα και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ούτε υποβαθμίζεται, ούτε αδικείται, αντιθέτως ενισχύεται. 
Η δημιουργία νέων γραφείων ΕΟΤ εσωτερικού σε όλη την Ελλάδα ισχυροποιεί τον ΕΟΤ ως τον εθνικό φορέα της επικοινωνιακής στρατηγικής και του σχεδιασμού για την παγκόσμια  προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού και ενδυναμώνει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και τις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας.