Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περισσότερα χρήματα για τον ΑΟΚ στη φετινή Β΄ Εθνική

Football League
02 Αυγούστου 2018 / 16:55
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φαίνεται να βρίσκουν λύση, ρίχνοντας νερό στο κρασί τους η Superleague με τον Υφυπουργό Γ. Βασιλειάδη και αυτό θα ωφελήσει και τον ΑΟΚ,

αφού η Β΄ Εθνική θα έχει αρκετά οφέλη, κυρίως οικονομικά. Ο Γ. Βασιλειάδης που είχε ζητήσει τις αλλαγές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, προβάλλοντας απαράβατο  όρο τη μείωση των ομάδων της Superleague σε 12, από τη σεζόν 2019-2020 φαίνεται να δέχεται το 14 και φυσικά τροποποιεί το «εγγυημένο 5ετες συμβόλαιο» με τα τηλεοπτικά, που θα έδιναν μεγάλα ποσά στις ομάδες, κάνοντάς το διετές με δυνατότητα επέκτασης άλλα τρία χρόνια. Φυσικά θέτει κάποιους όρους σε μια προσπάθεια εξυγίανσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αφού είναι σε όλους γνωστό τι συμβαίνει.
Έτσι θα βρουν τηλεοπτική στέγη και οι ομάδες που δεν έχουν τώρα, η συμφωνία θα περιλαμβανει σύμπραξη NOVA με ΕΡΤ και τα χρήματα θα είναι πολύ περισσότερα, σε σχέση με άλλες χρονιές. Στον σχεδιασμό αυτό περιλαμβάνεται και η Β΄ Εθνική, αφού η ΕΡΤ θα συνεχίσει να έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι περισσότερα. Αυτό βέβαια θα ευνοήσει και τον ΑΟΚ, αφού γνωστό είναι ότι από τα δυο περίπου εκατομμύρια που παίρνει μια ομάδα στη Superleague (πλην των τεσσάρων μεγάλων), στη Β΄ Εθνική όποια υποβιβάζεται θα πάρει το πολύ 300 χιλιάρικα.
Το σήριαλ έχει τραβήξει αρκετά, ούτε προκήρυξη, ούτε κλήρωση έγινε για την Superleague, το πρωτάθλημα αντί 25/8 που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει, λογικά πάει αργότερα και βλέπουμε. Όσο για τη Β΄ Εθνική και την Κέρκυρα, όλα είναι ανοικτά, αφού είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τις αποφάσεις της Superleague.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια