Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυο εβδομάδες άστεγος ο Φαίακας λόγω αλλαγής παρκέ

Μπάσκετ
02 Αυγούστου 2018 / 16:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τη μία υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός με την επιστροφή του Φαίακα στη Β΄ Εθνική μετά από 32 χρόνια και τις δυνατές μεταγραφικές

 κινήσεις που έκανε, αλλά από την άλλη υπάρχει προβληματισμός για την προετοιμασία. Και αυτό γιατί λιγότερο από ένα μήνα πριν την πρώτη επίσημη υποχρέωση για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, με τους Ικάρους Σερρών, κλείνει το γυμναστήριο μετά τις 15/8 και η ομάδα δεν έχει που να προπονηθεί. Ανάστατοι οι άνθρωποι της ομάδας, αφού οι επισκευές που θα γίνουν, αν κρατήσουν πολλές μέρες θα είναι τροχοπέδη στην προετοιμασία του Φαίακα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Υπάρχουν αρκετά προβλήματα που πρέπει να φτιαχτούν, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας έχουν θορυβηθεί με τις ημερομηνίες, αφού ήταν κάτι αναμενόμενο, αλλά περίμεναν να είχε γίνει στο «νεκρό» διάστημα από αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Πώς έχουν όμως τα πράγματα και τι θα γίνει; Η «Ε» φρόντισε να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΔ του ΕΑΚΚ Ι. Μακαντάνη έτσι ώστε να ξέρει από τον πιο αρμόδιο τι γίνεται με το θέμα. Όπως μας είπε, η ΠΙΝ έχει χρηματοδοτήσει την αλλαγή του παρκέ, μαζί με άλλα έργα στο κλειστό γυμναστήριο, όπως μόνωση, υδραυλικές εγκαταστάσεις, κουρτίνες και τη δημοπρασία που έγινε την πήρε ο Σπ. Φαρούγγιας, περίπου δέκα μέρες πριν. Αυτός λοιπόν θα αναλάβει να κάνει το έργο ξεκινώντας από το παρκέ, είναι το πιο κρίσιμο και χρήσιμο, υπολογίζοντας ότι χρειάζεται συνολικά δυο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Τα άλλα έργα που δεν επηρεάζουν  την προετοιμασία   της ομάδας μπορεί να γίνουν αργότερα. Το θέμα είναι πότε θα ξεκινήσει τις εργασίες, αφού υπάρχουν δυο εκδοχές. Η μια να ξεκινήσει στις 8/8, τουλάχιστον αυτό ξέρει η ΠΙΝ και η άλλη να ξεκινήσει δέκα μέρες αργότερα.
Με βάση αυτά, σίγουρα ο Φαίακας για δυο εβδομάδες μέσα στον Αύγουστο δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το γήπεδο. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα και θα πρέπει να αναζητηθεί λύση από την ομάδα για όσο διαρκέσουν οι εργασίες.