Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοπρατείται το έργο για το γήπεδο του Ολύμπου

Τοπικά πρωταθλήματα
30 Ιουλίου 2018 / 16:00
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν από 11 μήνες είχαμε αλλαγή διοίκησης στον Όλυμπο, με τους παλαιμάχους του συλλόγου να αναλαμβάνουν τα ηνία, με πρόεδρο τον Δ. Σφήκα.

Έβαλαν στόχους που θα βοηθούσαν το ιστορικότερο και παλιότερο ερασιτεχνικό σωματείο του νησιού, να έχει παρόν και μέλλον. Ο πρώτος ήταν να βελτιωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι το Α και το Ω για να μπορεί ο σύλλογος να έχει συνέχεια, αφού ο συνθετικός τάπητας ήταν κατεστραμμένος και ακατάλληλος για χρήση. Αυτό ήταν ένα στοίχημα της διοίκησης και κινήθηκε άμεσα προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να βοηθηθεί.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση με τον κ. Γαλιατσάτο και την κ. Πανδή μαζί με μηχανικό της ΠΙΝ να πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν την κατάσταση, ήρθε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και μέσα στο 2017 εγκρίθηκαν 100.000€ για αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ολύμπου. Όμως το ποσό δεν έφτανε για να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο και μπήκε θέμα σε Περιφερειακό συμβούλιο να δοθούν επιπλέον 80.000€. Εγκρίθηκε και πάλι το ποσό αυτό, αυτό έγινε και πλέον τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Ουσιαστικά η υπόσχεση του κ. Γαλιατσάτου και της κας Πανδή δέκα μήνες πριν, για ουσιαστική βοήθεια στον Όλυμπο, παίρνει σάρκα και οστά και όλα δείχνουν ότι σε δυο μήνες περίπου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.
Εντός των επόμενων ημερών θα τελειώσει και η τυπική γραφειοκρατία για να προχωρήσει η ΠΙΝ σε δημοπράτηση του έργου. Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για να δοθεί σε εργολάβο και για τυχόν ενστάσεις και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν 5-8 εβδομάδες πριν μπει στο γήπεδο όποιος εργολάβος αναλάβει το έργο. Οι εκτιμήσεις είναι ότι σε 9-10 εβδομάδες στο γήπεδο του Ολύμπου θα έχει μπει το συνεργείο και θα τελειώνει το γήπεδο. Θα είναι η πρώτη αλλαγή χλοοτάπητα από την ΠΙΝ που έχει υποσχεθεί και προχωράει τις διαδικασίες για τα Δημοτικά γήπεδα της Λευκίμμης και του Κοντοκαλιού.    
Παρακολουθώντας όλες τις διαδικασίες από κοντά, φαίνεται πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον και προσπάθεια για να προχωρήσει το έργο και από τον κ. Γαλιατσάτο, την κα Πανδή και όλους όσους έχουν τέτοιο πόστο στην Περιφέρεια που βοηθάει στην προώθηση του έργου. Πραγματικό ενδιαφέρον και όλα δείχνουν ότι πάνε προς ολοκλήρωση της υπόσχεσης από την ΠΙΝ.   
Μάλιστα ο Όλυμπος εξέδωσε μια ανακοίνωση με πολλά υπονοούμενα που αναφέρει: «29-7-18 γήπεδο Ολύμπου. Μετά και τη χθεσινή απόφαση τού περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, εντός των επόμενων ημερών του Αυγούστου η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου, ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, τοποθέτηση νέου συνθετικού τάπητα και συμπληρωματικών έργων. ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ.... ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΦΟΥΜΑΡΑ. Από το Δ.Σ.»

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια