Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ο Θεοδωράκης συναντά τον Piazzolla!»

Ο Θεοδωράκης συναντά τον Piazzolla!
23 Ιουλίου 2018 / 13:25
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, κάτω από το φως της πανσελήνου, στο ειδυλλιακό περιβάλλον της πισίνας

του ξενοδοχείου Αρήτη στο Κανόνι, τέσσερις  ταλαντούχοι καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν μουσικά μέσα από τα τραγούδια τους σ’ αγαπημένους μουσικούς προορισμούς !
Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Αστορ Πιατσόλα αλλά και άλλων δημιουργών. Στο πιάνο ο μαέστρος Γιάννης Κούρκουλος
Μπαντονεόν και κοντραμπάσο ο ChristianHorn.
Τραγουδούν : Alkmini Laucke Metallinou και Έλενα Ρίστοβα.
Ώρα έναρξης 9.30 αυστηρά. Είσοδος 10 ευρώ με ποτό.
Μετά την λήξη της συναυλίας θα ακολουθήσει Milonga από τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Corfu Tango club.
Το ξενοδοχείο  Ariti Grand Hotel Corfu, ευαισθητοποιημένο από την τραγωδία της πυρκαγιάς στην Αττική μεταφέρει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων και σας ενημερώνει ότι όλα τα έσοδα της εκδήλωσης “Ο Θεοδωράκης συναντά τον Piazzolla” στις 27 Ιουλίου θα διατεθούν στους πυρόπληκτους .


Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Alkmini Laucke -Τραγουδίστρια

Η  mezzo-soprano τραγουδίστρια, έχει σπουδάσει γυμναστική και νοσηλεύτρια. Στην παιδική της ηλικία παρακολούθησε επίσης μαθήματα χορού σε σχολή μπαλέτου.
Ακολουθώντας τα όνειρά της, πήρε το πεπρωμένο στα χέρια της και επιδίωξε να εκπαιδευτεί στο τραγούδι.
Οι καθηγητές της ήταν ο Απόστολος Στεφάνου, ο Kazuji Fijiwara, η Julia Rutigliano και πρόσφατα η Milda Tubelyte  και η Sandra Kreisler.
Από το 2004 έως το τέλος του 2014 ήταν μέλος της χορωδίας Extra Opera Choir (Extra Opernchorn) του Κρατικού Θεάτρου του Braunschweig.
Ο σολίστας βιολιστής  Josef Ziga με καταγωγή από Ουγγαρία και Σερβία ανακάλυψε το ταλέντο της το καλοκαίρι του 2014 και την κάλεσε να τραγουδήσει δίπλα του με αρκετούς συναδέλφους από την Κρατική Ορχήστρα σε συναυλία δωματίου. Τα ακόλουθα σχόλια στον τύπο από τις συναυλίες (Piazolla, chansons, A tribune στο ABBA)  απέδειξαν την σωστή επιλογή του.
Η Alkmini συνεχίζει την πορεία της ετοιμάζοντας βραδιές τραγουδιού με την Ελληνίδα πιανίστα Μαρία Γιαννίκη, όπου θα ξεδιπλώσει το ταλέντο της με τραγούδια του Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
 
Christian Horn - Κοντραμπάσο και Bandoneon

 Ο Christian σπούδασε στη Δρέσδη και στο ανατολικό Βερολίνο, όπου εργάστηκε ως σόλο κοντραμπασίστας στην ορχήστρα του «Komische Oper» στο Βερολίνο.
Μετά τη διαφυγή του από το DDR, εργάστηκε πρώτα ως ανεξάρτητος μουσικός στο Salzburg όπου ξεκίνησε περιηγήσεις σε όλη την Ευρώπη και την ανατολική Ασία και ολοκλήρωσε πολλές ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και CD.
Ο Christian εργάζεται ως σόλο μπασίστας στην κρατική ορχήστρα του Braunschweig από το 1994.
Στη συνέχεια ανακάλυψε το πάθος του για το τάνγκο - αργεντίνο. Έμαθε να παίζει το bandoneon και είναι πλέον ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες αυτού του οργάνου.

Ιωάννης Κούρκουλος

Γεννήθηκε  στην Κέρκυρα όπου από πολύ μικρός πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στην  Φιλαρμονική  Εταιρεία  Κέρκυρας με δασκάλους τους Κογεβίνα - Περούλη στην θεωρία και τον Ε. Ρίζο στο Οboe. Aργότερα με δάσκαλο τον Σ.  Φαγογένη διακρίθηκε στο Faggotto και ύστερα από ειδικές  εξετάσεις  κατέκτησε  το  Μοντσενίγειο βραβείο. Από  το  1969  μέχρι  και  σήμερα  είναι ενεργό μέλος  της  μπαντίνας, της μπάντας, της ορχήστρας  και  της  ορχήστρας τζαζ  της εταιρείας  όπου συμμετέχει  παίζοντας  διάφορα  όργανα. Ταυτόχρονα σπουδάζει  Ακκορντεόν στην σχολή του Ι. Γκρέκ. Το 1979  ξεκινά μαθήματα ανώτερων θεωρητικών με καθηγητή τον κ. Χ. Μποζίκη και παράλληλα κάνει μαθήματα  πιάνου με την  κ. Μ. Στούπη. Το 1984 παίρνει τα  πτυχία  Αρμονίας, Ακορντεόν, Ενοργάνωσης και διεύθυνσης Μπάντας.
Από το 1986 έως το 2004  κατέχει  την  θέση  του αρχιμουσικού  στον Φιλαρμονικό Σύλλογο  Σκριπερού  όπου  με  την  καθοδήγησή του  αναδεικνύεται  η  δυναμική  και  το  ταλέντο της  μπάντας  και  η  καταξίωση  του  ιδίου με  συναυλίες  στην  Ελλάδα  και  στο  εξωτερικό.
Το  1990  διορίζεται καθηγητής μουσικής  β/θμιας εκπαίδευσης όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Κατά  τη  διάρκεια  της θητείας  του έχει  την  ευθύνη διάφορων  μαθητικών  συνόλων με τα  οποία συμμετέχει  σε  πανελλήνιους μαθητικούς  αγώνες  όπου  και  βραβεύεται  είτε  συμμετέχοντας σε αμιγώς μουσικές είτε σε  θεατρικές - μουσικές  παραστάσεις.
Το 1998 και το 2000 με καθηγητή τον κ. Μ. Λαπιδάκη παίρνει αντίστοιχα τα πτυχία Αντίστιξης και Φυγής.
Από το 2004 σε  συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Μουσικών Κέρκυρας  αναλαμβάνοντας την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση πολυμελούς ορχήστρας οργανώνει πολύ πετυχημένες συναυλίες τιμητικές σε μεγάλους  Έλληνες συνθέτες (Κατσαρό, Πλέσσα, Σπανό, Χατζηνάσιο, Νικολόπουλο,Bαρδή.)
Το  2009  με  καθηγητή  το κ Ν.  Παπαδημητρίου παίρνει το δίπλωμα Σύνθεσης. Έχει  συνθέσει  έργα  για  πιάνο, oboe, bassoon, clarinet,  κρουστά, quartetο για έγχορδα, lead  για φωνή και πιάνο σε  δωδεκαφθογγικό σύστημα και  χορωδιακά έργα πάνω  σε στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτη, Σεφέρη). Ακόμη έχει συνθέσει έργα  για μπάντα και ορχήστρα. Πλούσια είναι η δραστηριότητα όσον αφορά την  ενορχήστρωση έργων μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών που παίζονται στην  Κέρκυρα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο Ι. Κούρκουλος ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα ως επαγγελματίας μουσικός από  μικρό παιδί όπου η μουσική του παραγωγή είναι ποικίλη.

Έλενα Ρίστοβα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ξεκίνησε σε μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τη μουσική, με θεωρητικά και πιάνο. Υπήρξε μέλος της Παιδικής Χορωδίας Αγίας Τριάδος και σολίστ στη Χορωδία Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ως χορωδός σε αρκετές συναυλίες και παραγωγές  του Μ.Μ.Θ., του Κ.Θ.Β.Ε. και του Aegean Festival όπως στη Συμφωνία Των Χιλίων του G. Mahler, War Requiem του B. Britten, Carmen του G. Bizet, La Boheme του G. Puccini και άλλα. Ως σολιστ της Χορωδίας του Μ.Σ.Θ. ερμήνευσε τέσσερα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν για το CD της χορωδίας που κυκλοφόρησε με τίτλο «Επί Γης Ειρήνη».
Είναι τελειόφοιτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση μονωδίας της τάξης της Ρόζας Πουλημένου. Συμμετείχε σε όλα τα σεμινάρια λυρικού τραγουδιού του Ιονίου Πανεπιστημίου από το 2009 με καθηγητές τους Christine Schwarz, Ettore Papadia, Carol Richardson Smith, Andreas Reibenspies, Pietro Ballo, Manfred Schiebel, Susan Bullock, Milena Storti, Χριστόφορο Σταμπόγλη, Δημήτρη Γιάκα, Πέτρο Γάλλια, Νίκο Τσούχλο.
Έχει συμπράξει ως σολίστ  με τις  Κερκυραϊκές Φιλαρμονικές Κυνοπιαστών, Αγίου Ματθαίου, «Μάντζαρος» και τη Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας. Συμμετείχε ως σολίστ στις μουσικές παραστάσεις με τίτλο « Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο Μ.Μ.Α. τον Δεκέμβριο του 2012 και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τον Σεπτέμβριο του 2013. Η πρεμιέρα της ίδιας παράστασης στο Μ.Μ.Α. ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε ένα ομότιτλο CD από τη Heaven. Ερμήνευσε το ρόλο της Κοντέσας Ροζίνας στην οπερέτα των Ι. Ριτσιάρδη, Τ. Μωραϊτίνη «Όνειρο Αποκριάτικης Βραδυάς» η οποία ανέβηκε το 2013 με τη στήριξη της Όπερας Δωματίου Κέρκυρας. Έλαβε μέρος σε αρκετές συναυλίες του Τ.Μ.Σ. ως σολίστ σε μουσικά έργα διάφορων εποχών όπως, Te Deum του M.A. C charpentier - Gloria του A. Vivaldi, Vesperae solennes de Confessore του W.A. Mozart, Chansons Madecasses του M. Ravel και άλλα.
Επίσης, από το 2013 ασχολείται επαγγελματικά και με άλλα είδη μουσικής όπως  jazz, pop, rock, funk και άλλα.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.