Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βανδαλισμοί στην Πάνω Πλατεία: Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία (μάλλον) φορά!

φανάρι πάνω πλατεία
02 Ιουλίου 2018 / 11:02
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σπασμένο από τη βάση του βρέθηκε ένα από τα δύο φανάρια στη σκαλινάδα της Πάνω Πλατείας κοντά στο συντριβάνι.

Αν ήταν τυχαίο συμβάν λόγω παλαιότητας ή αν ήταν θύμα βανδαλισμού κανείς δεν γνωρίζει. Είναι αλήθεια ότι στη βάση της κολώνας ήταν εμφανή τα σημάδια της διάβρωσης, φυσιολογικής από το χρόνο.





Ωστόσο οι βανδαλισμοί σε δημόσιους χώρους και ειδικά στο χώρο της πλατείας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, και οι υποψίες εύκολα πέφτουν στους «γνωστούς άγνωστους» που δρουν κατά αυτόν τον τρόπο, ικανοποιώντας, τις οίδε ποια ένστικτα.
Αστείο; Μαγκιά; Εξυπνάδα; Μπορεί κανείς να βάλει τη φαντασία του να δουλέψει!
Εφόσον οι δημόσιοι χώροι αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού κ.λπ. με μεγάλη επισκεψιμότητα, δεν θεωρείται από το κράτος ή την αυτοδιοίκηση, απαραίτητο να φυλάσσονται από ατυχήματα ή κακόβουλες ενέργειες, κανείς δεν είδε τίποτα και κανείς δεν γνωρίζει πώς έγινε. Η κολώνα αργά ή γρήγορα θα επισκευαστεί, η αντίληψη μας όμως σχετικά με το δημόσιο χώρο, κομμάτι δύσκολο...

Οκτώβρης 2015/ Φωτό Μάρκος Βάπτισμας
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.