Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκέψεις για δυο παίκτες κάτω των 21 στη Γ΄ Εθνική

Football League 2
27 Ιουνίου 2018 / 15:56
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η ΕΠΟ να μην έχει ακόμη ετοιμάσει την προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, στο οποίο θα συμμετάσχουν δυο κερκυραϊκές ομάδες,

όμως δε φαίνεται να έχουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις. Υπάρχει ένα θέμα που έδινε βάση παλιότερα η ΕΠΟ σε αυτά τα πρωταθλήματα και είχε να κάνει με την υποχρέωση να παίζουν δυο νεαροί, κάτω των 20 σε κάθε ομάδα, για να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις τάξεις της ΕΠΟ φέτος, υπάρχουν σκέψεις για καθιέρωση υποχρεωτικής συμμετοχής νεαρών ποδοσφαιριστών στη 18άδα (όχι στην ενδεκάδα) σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, στην ΕΠΟ εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής δύο παικτών κάτω των 21 ετών στη 18άδα, αλλά αυτό θα το δούμε τις επόμενες βδομάδες, όταν και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέτρο αυτό δεν αποκλείεται να αποτελέσει μεταβατικό στάδιο υποχρεωτικής συμμετοχής δύο παικτών κάτω των 21 ετών στην ενδεκάδα τα επόμενα χρόνια, κάτι που ίσχυε παλιότερα.
Αυτό είναι κάτι που πλέον προβληματίζει τόσο την ΑΕΛ όσο και τον Κρόνο που θέλουν να «γεμίσουν» τα ρόστερ τους και να ξεκινήσουν προς το τέλος Ιουλίου προετοιμασία, η πιθανή εξέλιξη θα αναγκάσει τις κερκυραϊκές ομάδες να στρέψουν τη σκέψη τους και στην απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών.
Όσο για τη σέντρα  αποφασίστηκε από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ να γίνει στις 23/9 και μέχρι τις 14 Αυγούστου άπαντες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καταθέσει δήλωση συμμετοχής. Αυτό ισχύει και για ΑΕΛ και για Κρόνο, ενώ ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει και πάλι, με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια των ομάδων, προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλα ταξίδια που θα επιβαρύνουν τους συλλόγους.
Για όσες πρωταθλήτριες από τις Ενώσεις δε συμμετέχουν, οι δευτεραθλήτριες ομάδες θα πάρουν την θέση τους. Αυτό σημαίνει ότι για την ΕΠΣ Κέρκυρας ο Θιναλιακός είναι η επιλαχούσα ομάδα να παίξει, αν ο Κρόνος δε δηλώσει συμμετοχή (κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, η ομάδα των Αργυράδων ετοιμάζεται για Γ΄ Εθνική). Όσοι αντικαταστήσουν τους πρωταθλητές θα έχουν δικαίωμα να κάνουν τη δήλωση συμμετοχής εντός 10 ημερών, δηλαδή ως 24 Αυγούστου 2018.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια