Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΟΔΕ Κέρκυρας: Η βία δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά τα επιτείνει

ΜΑΤ
26 Ιουνίου 2018 / 13:29

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την χρήση βίας.

Σήμερα ξημέρωσε μια δυσάρεστη μέρα για την Λευκίμμη και για την Κέρκυρα στο σύνολο της. Ήδη οι πληροφορίες μιλάνε για έναν τραυματία αστυνομικό και δυο τραυματίες κατοίκους της Λευκίμμης.
Η αναξιοπιστία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, που έξω από τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης υποσχέθηκε την μη λειτουργία του, με την ιστορική, πλέον, φράση «ούτε χαρτοπετσέτα δεν θα πέσει εδώ» και η ανακολουθία της Δημοτικής Αρχής, η οποία κατάργησε το ΣΔΙΤ και το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, δεν πρόσφερε καμία εναλλακτική λύση και έως σήμερα δίνει χρονοδιαγράμματα μεσοπρόθεσμων (και μόνο!) λύσεων που ποτέ δεν τηρούνται, τους έχουν κάνει εντελώς αναξιόπιστους συνομιλητές. Κανένας πια δεν τους πιστεύει και γι’ αυτό δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση.
Η ΝΔ είχε προειδοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς για τα σημερινά αποτελέσματα. Ήδη από μήνες πριν φαινόταν που θα καταλήξουν τα πράγματα. Και ενώ τους παρακινούσαμε να προχωρήσουν την ολοκληρωμένη διαχείριση με ταχείες διαδικασίες, εκείνοι έβλεπαν και βλέπουν μόνο μεσοπρόθεσμες «λύσεις», με μήνες απραξίας.
Η βία όμως δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά μάλλον τα επιτείνει. Ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή ζητούμε ψυχραιμία, εξάντληση του διαλόγου και παύση της βίας.
Δυστυχώς κάποιοι έσπειραν θύελλες και θερίζουν καταιγίδες. Η Κέρκυρα όμως τι φταίει;
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ