Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

65.000 υπογραφές για να περιοριστεί η μάστιγα των αδέσποτων στην Κέρκυρα

Αδέσποτα
23 Ιουνίου 2018 / 09:02
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ζητούν χώρο από το Δήμο Κέρκυρας για να γίνει ιατρείο στειρώσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σημαντική πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τον περιορισμό του φαινομένου των ανεξέλεγκτων γεννήσεων αδέσποτων ζώων, έχει αναλάβει εθελοντική ομάδα, που αποτελείται από βρετανούς μόνιμους κατοίκους του νησιού και Κερκυραίους. 
Είναι γνωστό ότι στην Κέρκυρα, υπάρχει μεγάλος πληθυσμός αδέσποτων ζώων που υποφέρουν, κακοποιούνται ή αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια, που ρίχνονται σε κάδους απορριμμάτων!
Τα αναρίθμητα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν  ότι δεν έχει άκομα γίνει συνείδηση σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ότι η στείρωση είναι μια πράξη ανθρωπιάς.




Οι υπογραφές έχουν ήδη ξεπεράσει τον απίστευτο αριθμό των 65.000, από Έλληνες και ξένους, μόνιμους κατοίκους ή επισκέπτες, ζητώντας από το Δήμο έναν κατάλληλο χώρο στην Κέρκυρα για να πραγματοποιούνται στειρώσεις αδέσποτων ζώων από εθελοντές κτηνιάτρους.

Οι εθελοντές αυτοί, ασχολούνται καιρό με το ζήτημα, σε συνεργασία με κτηνιάτρους αλλά και το ζωοφιλικό σωματείο "Κιβωτός Κέρκυρας".
Οπως ανέφερε στο enimerosi.com, η Susan Done, ενεργό μέλος της ομάδας «γνωρίζουμε ότι και ο Δήμος έχει ευαισθησία για το θέμα και έχει ασχοληθεί αρκετά, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν λύνεται έυκολα. Γνωρίζουμε επίσης ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά πιστεύουμε ότι με την επιμονή και την αφοσίωση των εθελοντών μας, τελικά θα πετύχουμε το στόχο μας. Όταν τελικά βρούμε τον κατάλληλο χώρο, θα εξασφαλίσουμε και χρηματοδότηση, ώστε να εξοπλιστεί κατάλληλα και να αδειοδοτηθεί».

Το κείμενο με τις υπογραφές επιδόθηκε  στο γραφείο του Δημάρχου, με αριθμό πρωτοκόλλου 28035, και κοινοποιήθηκε σε άλλους συμβούλους και σωματεία:  

«Προς τον Δήμαρχο της Κέρκυρας, κύριο Κωνσταντίνο Νικολούζο

Παρακαλώ βοηθήστε τα αδέσποτα της Κέρκυρας, να βρεθεί χώρος για την πραγματοποίηση στειρώσεων.
Χρειαζόμαστε επειγόντως χώρο για να πραγματοποιούνται στειρώσεις – τα αδέσποτα πλέον στο νησί είναι εκτός ελέγχου – Υπάρχουν καθημερινές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εγκαταλελειμμένα σκυλιά και γατιά.
Αφ' ενός μεν, τα αδέσποτα υποφέρουν και πεθαίνουν με φρικτό αργό θάνατο, αφ' ετέρου, η τουριστική εικόνα της Κέρκυρας αμαυρώνεται.

Η μαζική στείρωση και η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος για τον έλεγχο του αδέσποτου ζωικού πληθυσμού στην Κέρκυρα.
Ευχαριστούμε το Δήμο της Κέρκυρας για την χρηματοδότηση αρκετών στειρώσεων αδέσποτων σκύλων, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.
Υπάρχουν πάρα πολλά αδέσποτα που πρέπει να στειρωθούν από εθελοντές Έλληνες και ξένους κτηνιάτρους.
Ήδη οι εθελοντές έχουν πραγματοποιήσει στειρώσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας, δεν πρέπει η Κέρκυρα να υστερήσει σε αυτό.
Μας δόθηκε χρηματοδότηση για ένα έργο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε να συγκεντρωθούν χρήματα για να εξοπλίσουμε τους χώρους που θα διαθέτει ο Δήμος.

Ο Νόμος 4039/2012 - ΦΕΚ Α-15/2-2-2012, άρθρο 9, παράγραφος 11, αναφέρει σαφώς ότι επιτρέπεται η επίσκεψη εθελοντών, ξένων κτηνιάτρων εφόσον συμπληρώνουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να ασκούν το επάγγελμα του κτηνιάτρου, στην Ελλάδα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια και την υποστήριξή σας. Παρακαλούμε, βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τα ζώα της Κέρκυρας».


Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται διαδικτυακά, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα από εδώ 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.