Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Η Λευκίμμη δεν θα γίνει Ιφιγένεια» - Νέες βολές κατά του Περιφερειάρχη

σκουπίδια
23 Ιουνίου 2018 / 08:30

Το κείμενο έχουν υπογράψει 1.500 άτομα, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών

«Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδυναμώσει το κίνημα για να επιτύχει το στόχο του, που είναι η καταστροφή της Νότιας Κέρκυρας» αναφέρει το νέο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κίνημα κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Το κείμενο μέχρι 21 Ιουνίου, είχε υπογραφεί από 1.458 άτομα και η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
 
Η ανακοίνωση 

«Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επιμένει να ον προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την ηθική μας υπόσταση. Συνεχίζει να χλευάζει το Κίνημα μας επειδή αυτό ακριβώς είναι που εναντιώνεται στα σχέδια εκείνων που έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν την νότια Κέρκυρα. Τον τρομάζει η κοινωνική συνοχή και μιλώντας για αυτήν, αυτήν ακριβώς θέλει να διαρρήξει.

Ονομάζει το Κίνημα μας «δήθεν κίνημα» υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων των Κερκυραίων πολιτών. Αλήθεια δεν τον ενημέρωσε κανείς για το πλήθος του συλλαλητηρίου της 5 Μαΐου και το ανάλογο της μουσικής εκδηλώσεις της 2 Ιουνίου;
Η αγωνιώδης προσπάθεια του να μας συνδέσει με τον ναζισμό αποτελεί αποθέωση της μεθόδου που εφάρμοσε και εξέλιξε σε επιστήμη ο ίδιος ο ναζισμός «πες, πες, κάτι θα μείνει», και αφού δεν δείχνει να το καταλαβαίνει επισημαίνουμε σε αυτόν και σε όσους συμπεριφέρονται ομοίως ότι τον φασισμό σε όλες τις εκφάνσεις του τον εκτρέφουν αυτοί που εφαρμόζουν πολιτικές ανάλογες με τις δικές του, πολιτικές αντιδημοκρατικές και βάναυσες πολιτικές βουτηγμένες στο ψέμα συνοδευόμενες μάλιστα από ύβρεις προς εκείνους από τους οποίους ζητούσε να τον ψηφίσουν και πολλοί τον ψήφισαν.

Για να εξυπηρετήσει τον ανομολόγητο αλλά ορατό διά γυμνού οφθαλμού σκοπό της καταστροφής της νότιας Κέρκυρας μετέρχεται κάθε μέσο. Στην προκειμένη περίπτωση αναγορεύει υποκριτικά το ναζισμό σε κυρίαρχο στοιχείο του Κινήματος μας ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό δε συμβαίνει. Και αυτό το κάνει στα πλαίσια εξυπηρέτησης του ενδιάμεσου στόχου που είναι η αποδυνάμωση του κινήματος μέσω του διχασμού του λαού, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να κάμψει την αντίσταση των κατοίκων μίας περιοχής που αρνείται να δεχτεί να υποστεί τον ρόλο της Ιφιγένειας.
Είναι αυτονόητο ότι επιστρέφουμε τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στον περιφερειάρχη και σε όσους άλλους επιδεικνύουν παρόμοια συμπεριφορά.
Μέχρι και τις 21 Ιουνίου έχει υπογραφεί από 1458 πολίτες. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
Τα φύλλα με τις υπογραφές φυλάσσονται στα γραφεία του πολιτιστικού περιβαλλοντικού συλλόγου Αλεύχιμον».