Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πράσινο φως για τις εκδηλώσεις στο Παλαιό Φρούριο φέτος!

Παλαιό Φρούριο
19 Ιουνίου 2018 / 16:44
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ. Φαίνεται ότι θα βρεθεί μια λύση, ώστε να πληρωθούν οι φύλακες και να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στο Παλαιό Φρούριο.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στο enimerosi.com ο βουλευτής Κώστας Παυλίδης αμέσως μετά τη σύσκεψη που έγινε για το θέμα των κερκυραϊκών φρουρίων στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Συζητείται ακόμα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Υπουργείου με το Δήμο ώστε να παραχωρηθεί η διαχείριση των φρουρίων σε αυτόν από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ). Για το σκοπό αυτό ζητήθηκε από το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο να σταλούν δυο υποδείγματα προγραμματικής σύμβασης ώστε να προχωρήσει το συντομότερο η υπόθεση. Συζητήθηκε ακόμα και η ίδρυση του Μουσείου Τυπογραφίας, εφόσον το αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς για αυτό παραμένει ζωντανό. Οι σχετικές συζητήσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν από το Φθινόπωρο. Ως γνωστόν, η εγκατάσταση του μουσείου προορίζεται να γίνει στην Ακρόπολη του Νέου Φρουρίου. Υπάρχει όμως και εναλλακτική περίπτωση, εάν κάπου σκαλώσουν τα πράγματα, να αξιοποιηθεί  για το μουσείο το κτήριο όπου η πρώην Αγροτική Τράπεζα και τα Δικαστήρια στη Σπηλιά.    

Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις η έγκριση αποζημίωσης για το προσωπικό, ώστε να δουλέψει κατ ΄ εξαίρεση, υποστηρίζοντας τις εκδηλώσεις του Παλαιού Φρουρίου, δεν αφορά στο Νέο Φρούριο, το οποίο παραμένει κλειστό με την πρόσφατο απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ύστερα από την απόπειρα εμπρησμού την Κυριακή. Σημειωτέον ότι αυτήν την ώρα εκτελούνται εκεί εργασίες εκτεταμένης αποψίλωσης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με την αρχαιολογία, ύψους δαπάνης περίπου 50.000 χιλ ευρώ.

Υπενθυμίζεται από την αρχαιολογική υπηρεσία ότι εκδηλώσεις στο Παλιό Φρούριο φέτος θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν όσοι φορείς εξοφλήσουν τις περσινές υποχρεώσεις και εφόσον πληρώσουν προκαταβολικά για τις φετινές. 
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.