Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φίλοι των Παξών - Το καλοκαίρι 2018 βρίσκεται εδώ! Όλες οι εκδηλώσεις

Α.Μ.Κ.Ε.
14 Ιουνίου 2018 / 13:31
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΠΑΞΟΙ. Η Α.Μ.Κ.Ε. «Φίλοι των Παξών» έχει σχεδιάσει για ακόμα μια φορά ένα ενθουσιώδες πρόγραμμα για το Καλοκαίρι του 2018 με εκθέσεις τέχνης, διαλέξεις για την τέχνη, συναυλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις,

προβολές, εργαστήρια τέχνης και μουσικής καθώς και περιηγήσεις πολιτιστικές και φυσιολατρικές στο δίκτυο μονοπατιών των Παξών.
Ακολουθεί ημερολόγιο δράσεων του Φεστιβάλ:

Παρασκευή 22 Ιουνίου  2018

Η Δράση Σύγχρονης Τέχνης Παξών - Εγκαίνια 22 Ιουνίου 2018
Η Δράση Σύγχρονης Τέχνης Παξών The Paxos Contemporary Art Project (PCAP) είναι μια εξαιρετικά πρωτότυπη εγκατάσταση τέχνης σε επιμέλεια της κατοίκου των Παξών Ιταλίδας  Marina Filomarino Tomacelli.
Θα λάβει χώρα στους Παξούς από τις 22 Ιουνίου ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018. Τα έργα σύγχρονης τέχνης θα εγκατασταθούν σε δημόσιους χώρους σε όλο το νησί και θα είναι ελεύθερα επισκέψιμα. 
Η Δ.Σ.Τ. Παξών προκαλεί την συνάντηση οκτώ νέων διεθνών καλλιτεχνών, αποφασισμένων να αναμετρηθούν με την ξεχωριστή, άγρια φύση των Παξών
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι:  Axel Void / Jewgeni Roppel / Leonid Keller / Linus Lohmann / Quintessenz Creation / Rene Wagner / Michael Sebastian Haas / Γιάννης Παππάς Yiannis Pappas
Οι καλλιτέχνες θα παρέμβουν σε ήδη υπάρχουσες κατασκευές σε φυσικά και αρχιτεκτονικά ανοικτά κι ελεύθερα στο κοινό σημεία σε όλο το νησί. Οι εκθέσεις θα περιλαμβάνουν έργα σε χαρτί, γλυπτά, δρώμενα, επιτοίχιες και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις.
Οι επιλεγμένες για την Δράση Σύγχρονης Τέχνης  τοποθεσίες βρίσκονται σε όλο το μήκος και πλάτος των Παξών. Μερικές από τις εγκαταστάσεις θα είναι ορατές και από την θάλασσα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκέπτονται τα σημεία με αυτοκίνητο ή με τα πόδια και θα μπορούν να συναντήσουν τους καλλιτέχνες στην διάρκεια της εβδομάδας εγκαινίων από τις 22 ως τις 27 Ιουνίου 2018. Υπάρχει σχετική ιστοσελίδα www.paxosprojects.com και θα στηθεί χώρος σε κεντρικό σημείο των Παξών με πληροφορίες και σχετικό χάρτη. Στον Χάρτη αυτόν θα συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για τον κάθε καλλιτέχνη και το έργο του. Μέσω του Χάρτη οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγούνται τους χώρους των εγκαταστάσεων τέχνης  καθώς και τα σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, φυσικού κάλλους, εστιατόρια, παραλίες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.