Ο Κοτζιάς στη Μόσχα για ρωσικό τουρισμό και τον Ι. Καποδίστρια

Από την σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά στη Μόσχα και την συνάντηση του με τον ομόλογότου Σ. Λαβρόφ, την επαύριο της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

ΜΟΣΧΑ. Σύντομη Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, S. Lavrov (Μόσχα, 13.06.2018):

13
Ιουνίου / 2018

Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι στη Μόσχα. Εύχομαι ευτυχία και επιτυχίες στο ρωσικό λαό και εύχομαι και ένα επιτυχημένο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και αφού η Ελλάδα δεν είναι στους τελικούς, εύχομαι να πάρετε εσείς το πρωτάθλημα.
Φέτος είναι μια σημαντική χρονιά γιατί έχουμε τα 190 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων. Μη ξεχνάμε ότι ο πρώτος Πρωθυπουργός της χώρας μας ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Καποδίστριας, και η επίσκεψή μου είναι στα πλαίσια του Συμφώνου Φιλίας που έχουμε και που συμπληρώνει τα 25 χρόνια.
Χαιρόμαστε και για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσων τουριστών που θα έρθουν μετά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, για την ανάπτυξη των οικονομικών και κοινωνικών μας σχέσεων και έχουμε μεγάλη χαρά για τις συζητήσεις που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε σήμερα.
Σε ευχαριστώ ξανά, εσένα προσωπικά, Σεργκέι, και το Υπουργείο Εξωτερικών για την πρόσκληση.