Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν θα λειτουργήσουν φέτος οι παιδικές κατασκηνώσεις στο Βίδο!

παιδικές κατασκηνώσεις
06 Ιουνίου 2018 / 08:08
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Φέτος ο Δήμος έλαβε έγγραφο από την Περιφέρεια στις 18 Μαΐου ότι δεν έχει προσκομίσει τα δικαιολογητικά που απαιτεί η νέα νομοθεσία και δεν πληροί τις νέες προϋποθέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι το 2018 οι κατασκηνώσεις στο Βίδο, Ένας τόπος, ο οποίος έχει γίνει το σύμβολο της ψυχαγωγίας του λαού, είτε ως παραθεριστικό μέρος για παιδιά και προσκόπους, είτε για τις όμορφες και γαλήνιες παραλίες του, είτε ακόμα και ως τόπος ιστορικής μνήμης.
Το νομοθετικό πλαίσιο για τις παιδικές κατασκηνώσεις, έχει αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση και λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων. 
Έτσι φέτος ο Δήμος έλαβε έγγραφο από την Περιφέρεια στις 18 Μαΐου ότι δεν έχει προσκομίσει τα δικαιολογητικά που απαιτεί η νέα νομοθεσία και δεν πληροί τις νέες προϋποθέσεις (περφράξεις, νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κ.α.)
Ο Δήμος Κέρκυρας δεν πρόλαβε να προχωρήσει στις αλλαγές που ορίζει ο νόμος, μέσα στην προθεσμία και έτσι δεν αδειοδοτείται ο χώρος!
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας, μιλώντας στο enimerosi.com, είπε ότι δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην Υπηρεσία Εγκύκλιος με την αλλαγή του νόμου, ούτε ενημερώθηκε εγκαίρως από την Περιφέρεια. Παραδέχθηκε από την άλλη μεριά ότι φέρει ο ίδιος την ευθύνη, αλλά τα παιδιά θα απορροφηθούν όλα από τις παιδικές κατασκηνώσεις Δεσύλλα στα Γουβιά, που μπορούν να καλύψουν τις διακοπές έως και 540 παιδιών. Ο Ανδρεάς Σκούπουρας ωστόσο τόνισε ότι η δημιουργική απασχόληση στο Βίδο θα γίνει όπως κάθε χρόνο και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 - 2μμ για όσα παιδιά επιθυμούν.
     
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.