Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την καταδίκη Δημάρχου και Αντιδημάρχου ζήτησε η Εισαγγελέας της έδρας

Κέρκυρα
25 Μαΐου 2018 / 16:32
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καταπέλτης η εισαγγελέας της έδρας, Μ. Τατάκη στη δίκη Νικολούζου και Ασπιώτη για παραβίαση περιβαλλοντικών όρων στον ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου. Ζήτησε την καταδίκη και των δυο, διορθώνοντας την κατηγορία περί τετελεσμένης πράξης με εκείνη της απόπειρας.

Με αυτόν τον τρόπο αντιπαρατέθηκε στις αιτιάσεις των κατηγορουμένων, δημάρχου και αντιδημάρχου, βεβαίως και της υπεράσπισής τους ότι δηλ. όποιο κακό έχει γίνει είναι λόγω των συνθηκών της έκτακτης ανάγκης και πάντως ως το μικρότερο σε σύγκριση με την συγκέντρωση όγκων σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης και της κερκυραϊκής υπαίθρου.
Στην απολογία του ο δήμαρχος, περιέγραψε την έκτακτη ανάγκη όσον αφορά στη διαχείριση των σκουπιδιών από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του εφόσον η προηγούμενη Αρχή δεν άφησε σχέδιο σε τελικό στάδιο ενώ δεν υπήρχε καν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και οι όροι λειτουργίας του ήταν δυσμενείς (σ.σ. ρήτρα παραγωγής πολύ μεγαλύτερη της υφιστάμενης και σε αντίφαση με τις προβλέψεις για τον δραστικό περιορισμό των στερεών αποβλήτων).
Ως εναλλακτική είχε την εφαρμογή του αναθεωρημένου, περιφερειακού σχεδιασμού, που στηρίζεται στη λειτουργία της εγκατάστασης στη Λευκίμμη με την γνωστή έως σήμερα εξέλιξη αυτής της κατάστασης.
Η δίκη συνεχιζόταν με την αγόρευση των δικηγόρων. Κανείς δεν ξέρει αν η απόφαση θα εκδοθεί απόψε (σ.σ. Παρασκευή 25/5) το βράδυ.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.