Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν ανησυχούν για την αδειοδότηση στον ΑΟΚ

ΑΟΚ Κέρκυρα
24 Μαΐου 2018 / 17:12
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι πολλές αλλαγές που αιωρούνται σχετικά με τη Superleague και μπορεί τυπικά να μην ενδιαφέρουν τον ΑΟΚ, ουσιαστικά όμως

αν υπάρξουν αλλαγές, καίγεται για την αδειοδότηση. Και αυτό γιατί αν υπάρξουν οι αλλαγές που επεξεργάζονται και από τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και έχουν σχέση με την αύξηση των ομάδων της σε 20, τότε ο ΑΟΚ ουσιαστικά δεν έχει υποβιβαστεί, άρα χρειάζεται αδειοδότηση για τη συμμετοχή του, έτσι ώστε να μην ξεκινήσει με -6 και αδυναμία μεταγραφών τη νέα χρονιά.
Γεγονός είναι ότι όπως κάθε χρόνο ο φάκελος είναι πλήρης για την αδειοδότηση και η ομάδα πληροί τις προϋποθέσεις, πλην μιας. Αυτή που όπως ανέφερε και η ΕΠΟ έχει να κάνει με το άρθρο 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017) και αφορά μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία προκειμένου να αποδείξει στην ΕΠΟ ότι μπορεί να εξακολουθήσει ως βιώσιμη επιχείρηση μέχρι το τέλος της περιόδου αδειοδότησης.
Κάτι τέτοιο ήταν εύκολο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική περίοδο, όμως η έλλειψη τηλεοπτικής στέγης για τον ΑΟΚ που σημαίνει ότι δεν γνωρίζει αν θα έχει και το ύψος της αποζημίωσης, έχουν τρενάρει την κατάθεση από τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία. Και αυτό γιατί τα χρήματα από την τηλεόραση είναι αρκετά και καλύπτουν 70% τουλάχιστον από τον προϋπολογισμό της ομάδας την αγωνιστική σεζόν, όπως και στις περισσότερες μικρομεσαίες ομάδες. Κάτι τέτοιο αναμένεται να ξεπεραστεί, αφού αν γίνει η αναδιάρθρωση ομάδα θα βρεθεί τηλεοπτική στέγη (έστω στην ΕΡΤ όπως ακούγεται) και τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Έτσι η θέση ανθρώπου της διοίκησης της ΠΑΕ είναι ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας» και νομίζουμε ότι έχει απόλυτα δίκιο.  

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια