Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος του ΄19 θα έχουμε Χωροταξικό για τον τουρισμό

τουρισμός
24 Μαΐου 2018 / 15:16

Μέχρι τότε τουλάχιστον, θα είναι μπλοκαρισμένα και τα περιφερειακά Χωροταξικά εφόσον θα πρέπει να αποκατασταθεί το πεδίο των Σχεδίων ώστε να εγκριθούν αυτά προσαρμοζόμενα σ΄ αυτό!

ΑΘΗΝΑ. Υπογράφηκε, την Πέμπτη το μεσημέρι, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης για το Νέο Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό. Ο Υπουργός, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον ανάδοχο της σύμβασης, ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης. Η εκπόνηση ξεκινάει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, με την κατάρτιση του σχετικού σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης μέσα από έναν ουσιαστικό και διευρυμένο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στόχος είναι να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, καθώς και όλων των φορέων του κλάδου του Τουρισμού. 
Το νέο χωροταξικό πλαίσιο  επιδιώκει να διαμορφώσει ένα πρότυπο χωρικής οργάνωσης του κλάδου, που θα προωθεί και θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και τον εμπλουτισμό του εθνικού τουριστικού προϊόντος, στη βάση της διατήρησης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.