Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίκειται η επιστολή παραίτησης του Στέφανου Κυπριώτη

Στέφανος Κυπριώτης
23 Μαΐου 2018 / 08:42
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ρήξη στις σχέσεις Δημάρχου - προέδρου ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιλογή της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Στέφανος Κυπριώτης μιλώντας στο enimerosi.com, η καλή συνεργασία του με το Δήμαρχο είχε κλονιστεί από καιρό, κυρίως λόγω της διάστασης απόψεων επι καλλιτεχνικών θεμάτων.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που διαφώνησαν, αλλά, όπως αναφέρει ο Στ. Κυπριώτης, άλλο να εκφέρει κανείς την άποψή του και άλλο να θέλει να την επιβάλλει. 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε με την επιλογή της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας.
«Πέρασε τόσος καιρός μέχρι να αποκτήσει το θέατρο και πάλι καλλιτεχνικό διευθυντή, μιλάμε συνεχώς για διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η επιλογή μας έγινε βάσει αδιάβλητης διαδικασίας και μάλιστα ήταν ομόφωνη. Υπήρχε όμως διάσταση απόψεων με τον Δήμαρχο, ο οποίος είχε διαφορετική προτίμηση, και ο ίδιος ζήτησε την παραίτησή μας. Όταν ζητάει να παραιτηθείς αυτός που έχει εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την τοποθέτησή σου, τότε παραιτείσαι. Πιθανότατα αύριο θα κατατεθέσω την επιστολή παραίτησής μου».

Όσον αφορά τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το ίδιο μονοπάτι φαίνεται να είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει και η Λιάνα Τσιρίδου, ενώ ο Μάνος Ράπτης έχει ήδη παραιτηθεί.
Όταν ο Στέφανος Κυπριώτης ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να αμβλυνθεί η διαφωνία του με το Δήμαρχο και να αποφευχθεί η παραίτησή του, απάντησε κατηγορηματικά «ούτε μια στο εκατομμύριο».

«Πάντως έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί ανέλαβα το ΔΗΠΕΘΕ σε μια άθλια κατάσταση και έτοιμο να κλείσει, κατάθεσα πολλές εργατοώρες, χωρίς καμία οικονομική απολαβή. Τώρα είναι μια υγιέστατη επιχείρηση, μάλιστα είναι στα σκαριά η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τρία χρόνια με το Υπουργείο Πολιτισμού, έχουμε ήδη πάρει δύο ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα συνολικά 300 χιλ.€ και εκκρεμούν άλλα δύο, έχουμε συνεργασίες με το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Αθηνών και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ελευσίνας. Έχουμε επίσης το Δίκτυο Θεάτρων της Εγνατίας Οδού, με συνεργασίες θεάτρων από εδώ μέχρι την Κομοτηνή, έχει στρωθεί ένας δρόμος για το ΔΗΠΕΘΕ, που δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε. Ωστόσο είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω στη μετάβαση στην επόμενη κατάσταση, αλλά μέχρι εκεί»   
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.