Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

corfu tech lab
22 Μαΐου 2018 / 12:25
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Corfu Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης διοργανώνει εργαστήρια – σειρά σεμιναρίων που θα αποκαλύψουν στους συμμετέχοντες κάποια από τα πρακτικά μυστικά

της τέχνης της μυθοπλασίας και της γραφής. Αφετηρία θα είναι τα κείμενα σύγχρονων σημαντικών αμερικανών συγγραφέων, διαφορετικής γενιάς, είδους αλλά και αφηγηματικής φωνής – ύφους.
Τα εργαστήρια θα έχουν διάρκεια τεσσάρων τρίωρων συναντήσεων και θα περιλαμβάνουν την ενεργό συμμετοχή των συμμετεχόντων οι οποίοι θα κληθούν να γράψουν τη δικής τους ιστορία. Για τις ιστορίες αυτές θα υπάρξει ανατροφοδότηση και αξιολόγηση από τον εισηγητή στην τελευταία από τις τέσσερις συναντήσεις των εργαστηρίων.
 
Τα εργαστήρια είναι δωρεάν, απευθύνονται σε ενήλικες και μαθητές των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και θα λάβουν χώρα στις εξής ημερομηνίες:
Τετάρτη 23 Μαΐου – Πέμπτη 24 Μαΐου και ώρες 17:00-20:00 στο Corfu Tech Lab Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας.
 
Συντονιστής θα είναι ο κ. Βαγγέλης Προβιάς, συγγραφέας και εισηγητής σεμιναρίων γραφής. Οι συλλογές διηγημάτων του «Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης» και «Πλατεία Μεσολογγίου» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ολκός. Από το 2013 είναι συντονιστής των ομάδων συγγραφής πεζογραφίας του British Council και υπήρξε εισηγητής του διαδικτύου προγράμματος δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Είναι υπότροφος του προγράμματος Study of the U.S. Institute on Contemporary America Literature στο Κεντάκι των Ηνωμένων πολιτειών.
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.