Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η δήλωση του Δημάρχου για τη σύλληψή του στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
20 Μαΐου 2018 / 14:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δίκη παραπέμπονται την επόμενη Τρίτη 22 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κερκύρας,

με την αυτόφωρη διαδικασία, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Σπύρος Ασπιώτης, μετά το σημερινό επεισόδιο στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Εναντίον του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου υπεβλήθη μήνυση από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου για παράβαση περιβαλλοντολογικών διατάξεων, ενώ ο Δήμος κατέθεσε μήνυση εναντίον μέλους του Συλλόγου που προξένησε φθορές σε αυτοκίνητο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Θεωρώ απαράδεκτη τη σύλληψη και ποινική δίωξή μας κατά τη διάρκεια άσκησης του νόμιμου καθήκοντός μας, που ήταν ο έλεγχος του χώρου του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και τις συνθήκες υπό τις οποίες δεν μπορούσε   να γίνει εναπόθεση απορριμμάτων. Τη στιγμή μάλιστα που – μέχρι στιγμής – δεν έχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση για την  πρόοδο και τα αποτελέσματα των ερευνών για υποθέσεις που αφορούν το μείζον θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως π.χ. οι δολιοφθορές  στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Στο δικαστήριο της Τρίτης θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε την επιχειρηματολογία μας.
Μετά την εξέλιξη αυτή, δε συντρέχει λόγος διακοπής της αποκομιδής, η οποία ξαναρχίζει σήμερα».