Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εξέλιξη το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας και Κρίκετ στην Κέρκυρα

Corfu Literary Festival
19 Μαΐου 2018 / 17:11

Αγγλόφωνο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας και κρίκετ διεξάγεται στην Κέρκυρα από τις 17-21 Μάη 2018 με ομιλίες, εργαστήρια και αγώνες κρίκετ.

Σημαντικοί λογοτέχνες

Στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Φεστιβάλ 2018, η Κέρκυρα φιλοξενεί τη διάσημη ομάδα κρίκετ των συγγραφέων – γνωστή ως «Authors XI».

Οι συγγραφείς ειναι ολοι πολύ γνωστοί στην Αγγλία με βιβλία τους στα Best Sellers την φετινή χρονιά, καθώς και δημοσιογράφοι σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και περιοδικά όπως οι εφημερίδες Daily Telegraph, Indepedent, Guardian, Daily Mail, Evening Standard και περιοδικά όπως Plus περιοδικό πολυτελών διακοπών, Burda κ.α.
 

Από την Πέμπτη, μέρα έναρξης του Φεστιβάλ, οι συγγραφείς-παίκτες συμμετείχαν σε λογοτεχνικές διαλέξεις στην Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας, ενώ προλόγισε ο Αλέκος Δαμασκηνός.



Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στο κρίκετ, όπου οι παίκτες-συγγραφείς παίζουν με την τοπική ομάδα κρίκετ σε δύο παιγνίδια κρίκετ στα Γουβιά και στην πόλη της Κέρκυρας.
 
Τα μέλη των «Authors XI»
 
Sebastian Faulks, Tom Holland, Peter Frankopan , Will Burns, Anthony McGovern, Alex Preston, Charlie Campbell, Richard Beard, Nicholas Hogg, John Hotten, Matt Thacker.
 
Η διοργάνωση είναι του Corfu Festival LTD, μιας ομάδας Κερκυραίων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν στόχο την προώθηση της Κέρκυρας ως έναν σημαντικό πολιτιστικό ευρωπαϊκό προορισμό. Η ομάδα συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές για να καθιερωθεί το Φεστιβάλ ως ένα τακτικό ετήσιο γεγονός.
Στα άμεσα σχέδια του Corfu Festival LTD είναι να συμπεριλάβει στις δράσεις του κι άλλους κλάδους όπως μουσική, γευσιγνωσία, περιβάλλον κλπ.

Περισσότερα για το το φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ

Φωτογραφίες: Σπύρος Σουρβίνος