Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπηρεσία Καθαριότητας: Αποκομιδή τέλος, μην κατεβάζετε σκουπίδια!

σκουπίδια
18 Μαΐου 2018 / 18:48

Κρατάμε τα απορρίμματα στα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας -οδηγίες για την αντιμετώπιση της συσσώρευσης απορριμμάτων στους δρόμους

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ  ΜΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
 
Η εναπόθεση απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, καθώς και η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών στο Κέντρο Διαλογής Ανακύκλωσης έχει σταματήσει .         

Η Yπηρεσία Καθαριότητας δεν δύναται να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που έχει  προκύψει, παρακαλούμε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις  για   τα ακόλουθα :

- Να γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μεταλλικές συσκευασίες) από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Να φυλάσσονται στις οικίες/επιχειρήσεις και να απορριφθούν στους μπλε κάδους αφού ξεκινήσει η αποκομιδή και καθαριστούν οι εστίες συσσωρευμένων απορριμμάτων.  Έτσι διαφυλάσσουμε την ανακύκλωση, λιγοστεύουμε τον όγκο και βοηθάμε στην γρήγορη  ομαλοποίηση της κατάστασης.

- Οι επιχειρήσεις, επιπλέον,  πρέπει να προβαίνουν στη δεματοποίηση των υλικών συσκευασίας και να τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους

- Η αποθήκευση των υπόλοιπων απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες, καλά κλεισμένες. Τα  υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι .

- Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεριμνούν ώστε τα οργανικά υπολείμματα να διαχωρίζονται, να συσκευάζονται και να διατηρούνται σε χώρους  δροσερούς κατά προτίμηση κλιματιζόμενους(ψυγεία), όσο το δυνατόν περισσότερο.

- Οι γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βαζάκια) μπορούν να πετιούνται στους μπλε κώδωνες, γιατί συλλέγονται χωριστά και δεν οδηγούνται στο ΧΥΤΑ ή στο κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Τεμπλονίου, που είναι αποκλεισμένα. Σε περίπτωση που κάποιος κώδωνας είναι γεμάτος, να ενημερώνουν στο τηλ.  8011119999  
 
Όταν ξεκινήσει η αποκομιδή, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση – ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση της κατάστασης ανά περιοχή.