Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάποιοι θέλουν να δυναμιτίσουν το καλό κλίμα

Κρόνος Αργυράδων
17 Μαΐου 2018 / 18:57
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί στους αγωνιστικούς χώρους τη σεζόν 2016 - 2017 η ΑΕΛ και ο Κρόνος να ήταν αντίπαλοι στην Α1 και να κυνήγησαν τον τίτλο,

όπως και στον θεσμό του κυπέλλου, αλλά τόσο οι διοικήσεις των δυο ομάδων, όπως και οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι φίλαθλοι επέδειξαν υψηλό επίπεδο αθλητικού πολιτισμού και ήταν παράδειγμα προς μίμηση για τις συμπεριφορές τους. Αυτό όμως αντί κάποιους να τους παραδειγματίσει και να τους δώσει να καταλάβουν ότι οι δυο ομάδες και ο κόσμος τους δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, τους έκανε να συμπεριφερθούν σαν χούλιγκαν χειρίστου είδους.
Αποτέλεσμα κάποιος ή κάποιοι στους τοίχους του Δημοτικού σχολείου Αργυράδων (την Τρίτη 15/5 το βράδυ)  να αναγράψουν αισχρά συνθήματα εναντίον του Κρόνου και του χωριού, βάζοντας (χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα) και την υπογραφή της ΑΕΛ από κάτω. Φυσικά το ήθος του Δ.Σ. και των φιλάθλων της ομάδας δεν έχει καμιά σχέση με αυτό και δεν μπορεί κανείς να διαταράξει τις πολύ φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο ομάδες. Άλλωστε δεν είναι και απίθανο, την ερχόμενη σεζόν στη Γ΄ Εθνική οι δυο ομάδες να έχουν κοινή έδρα το γήπεδο της Λευκίμμης και θα πρέπει να υπάρξει ακόμη καλύτερη  συνεργασία για το καλό του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.
Τέτοιες συμπεριφορές με αισχρά οπαδικά συνθήματα  και μάλιστα έξω από Δημοτικό Σχολείο, δεν μπορούν να χαλάσουν τις σχέσεις των ομάδων. Μάλιστα άμεσα η ΑΕΛ,  που δεν έχει καμιά σχέση, έκανε το αυτονόητο και εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τις ενέργειες αυτές. Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η Αθλητική Ένωση Λευκίμμης ενημερώνει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με δολιοφθορές που έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Αργυράδων χτες το βράδυ. Εμείς το πληροφορηθήκαμε μόλις τώρα και σαφώς καταδικάζουμε ενέργειες σαν κι' αυτές που έχουν σκοπό και μόνο να δυναμιτίζουν το κλίμα μεταξύ δύο ομάδων που θα εκπροσωπήσουν το νησί στην Γ' Εθνική. Είμαστε διατεθειμένοι να ταχτούμε σε έναν κοινό αγώνα για τον αθλητισμό της Νότιας Κέρκυρας με ότι αυτό συνεπάγεται».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια