Η avant premier του Dominion παρουσία του σκηνοθέτη

Η φημισμένη νεοϋορκέζικη pub White horse Tavern είναι το κινηματογραφικό σκηνικό του Dominion, η πρεμιέρα του οποίου έγινε το Σάββατο στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων της Ιόνιας Ακαδημίας, παρουσία του σκηνοθέτη St. Bernstein!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία έγινε το Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 στις 9:00 μ.μ. στην Ιόνιο Ακαδημία, παρουσία του Δημάρχου Κέρκυρας κου Κων/νου Νικολούζου, η πρώτη προβολή στην Ελλάδα της νέας ταινίας του διεθνώς βραβευμένου κινηματογραφιστή StevenBernstein (σεναριογράφος και σκηνοθέτης),"Dominion".

14
Μαΐου / 2018

Εναλλάσσοντας τη φιλοσοφία των κόμικς με σκηνές δράσης και πάθους, η ταινία «Dominion» αφηγείται την εντυπωσιακή ιστορία του διάσημου Ουαλού ποιητή DylanThomas και των ξέφρενων ημερών αδιάκοπης διασκέδασης στο φημισμένο στέκι μεγάλων καλλιτεχνών της Νέας Υόρκης, WhiteHorseTavern (φωτο).Στην ταινία δεσπόζει ο εξαιρετικός RhysIfans (Snowdon, NottingHill) σε μια αριστουργηματική και πρωτόγνωρη καθηλωτική ερμηνεία που κόβει την ανάσα και δεν αποκλείεται να προταθεί για Oscar.
Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας κ Bernstein, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, καθηγητής Νικόλαος Κανελλόπουλος, που τον ευχαρίστησε, καθώς και την παραγωγό κα CarolynRodney, για την χορηγία των εσόδων της προβολής υπέρ της στήριξης του 12ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών 2018 του Τμήματος (29/5/2018- 10/06/2018).
Ο κ. Bernstein και η παραγωγός της ταινίας κα. CarolynRodney έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα προσπαθώντας να στηρίξουν την βιομηχανία παραγωγής κινηματογράφου, ενώ έχουν γίνει επανειλημμένως αντικείμενο ενδιαφέροντος το όραμα και οι ενέργειές τους για την ίδρυση Μόνιμου Στούντιο και Σχολής Κινηματογράφου, αλλά και για τη βελτίωση της σχετικής με την παραγωγή ταινιών φορολογικής νομοθεσίας στην Ελλάδα.
Ευχαριστούμε θερμά την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Δήμο Κέρκυρας, τη Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας "Μάντζαρος" για τη διάθεση της οθόνης, την κα Βικτωρία Μαρτίνη για την πολύτιμη βοήθειά της σε θέματαεπικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, τον κ. Σπύρο Σκόρδο για τη διάθεση του προβολέα,τα ξενοδοχεία KontokaliBayκαι CorfuPalaceκαι τέλος τους Καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας που βοήθησαν να στεφθεί με επιτυχία η υλοποίηση αυτής της ειδικής προβολής, μοναδικής για τα τοπικά, αλλά και πανελλαδικά δεδομένα.