Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποδηλατοπορεία από την Ορθοπεταλιά & την Στήριξη (video)

Ορθοπεταλιά
13 Μαΐου 2018 / 09:47

Για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας & την διάδοση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου κυκλοφορίας που συμβάλει στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος «Ορθοπεταλιά» και ο Σύλλογος «Στήριξη», κατά των εξαρτήσεων και του Αids  συνδιοργάνωσαν την 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην πόλη της Κέρκυρας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργοποίησή της σε θέματα που αφορούν την προαγωγή της Υγείας, την Αγωγή στα σχολεία και την Οδική Ασφάλεια. Θεωρώντας ότι η διάδοση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου κυκλοφορίας θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος.



Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Διεκδικούμε όλοι μαζί ασφαλέστερες συνθήκες στη χρήση του μέσα στις πόλεις αλλά και την δημιουργία των υποδομών που θα το διευκολύνει να κινηθεί με ασφάλεια. Αλλωστε η στόχευση της φετινής Ποδηλατοπορείας είναι να προχωρήσουν τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την ασφαλή του μετακίνηση, και όχι το αυτοκίνητο
Σε τοπικό επίπεδο για ακόμα μια χρονιά διεκδικούμε την λειτουργία των ποδηλατοδρόμων και την έναρξη λειτουργίας του συστήματος χρονομίσθωσης ποδηλάτων».