Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν. Δένδιας: Να φύγει ο ιδιώτης, δημόσιος και πάλι ο Ερημίτης

Ερημίτης
12 Μαΐου 2018 / 11:52

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ανέφερε ότι η επένδυση, με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε, δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με την ευρεία έννοια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην βουλευτής της Κέρκυρας Νίκος Δένδιας σε σχέση με την επένδυση στον Ερημίτη. Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ανέφερε ότι η επένδυση, με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε, δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με την ευρεία έννοια. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποχωρήσει ο επενδυτής και η έκταση να επανέλθει στα χέρια του δημοσίου. Επισήμανε μάλιστα ότι υπάρχουν φίλοι της Κέρκυρας στο εξωτερικό που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην προοπτική ανάδειξης του χώρου και απόδοσής του στο κοινό. O κ. Δένδιας κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ και ο ίδιος είναι υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων αλλά με τρόπο που θα ωφελεί τον τόπο.
Συμπληρώνοντας είπε: «Ούτως ή άλλως η διαδικασία πώλησης, μετά τη μίσθωση,170 στρεμμάτων έναντι δύο εκατομμυρίων και το πλάνο αξιοποίησης αυτής της έκτασης με 36-37.000 τετραγωνικά μέτρα δόμησης συν τα υπόγεια- ο θέος ξέρει πόσα- σε αυτή την περιοχή, νομίζω μόνο καταστροφή θα είναι για τον τόπο». 

Πηγή: ΕΡΤ Κέρκυρας