Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρεμιέρα της μεγάλης βρετανο - αμερικάνικης ταινίας «Dominion» στην Ιόνιο Ακαδημία

Ιόνιος Ακαδημία
09 Μαΐου 2018 / 13:35
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την ενίσχυρη του 12ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πρεμιέρα της βρετανο - αμερικάνικης ταινίας «Dominion»

 στην Ιόνιο Ακαδημία, το Σάββατο 12 Μαΐου στις 21.00. Με πρωταγωνιστές τους John Malkovich, Rhys Ifans, Romola Garai και Rodrigo Santoro, η ταινία «Dominion» κέρδισε πρόσφατα το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού (Rhys Ifans) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ταλίν, ενώ  στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρίο χαρακτηρίστηκε «άξια για Όσκαρ». Συγχρόνως, σύμφωνα με το «Hollywood Reporter»,πρόκειται για «εκπληκτική» ταινία.
Εναλλάσσοντας  τη φιλοσοφία των κόμικς με σκηνές δράσης και πάθους, η «Dominion» αφηγείται την εντυπωσιακή ιστορία του διάσημου Ουαλού ποιητή Dylan Thomas και των ξέφρενων ημερών αδιάκοπης διασκέδασης στο φημισμένο στέκι μεγάλων καλλιτεχνών της Νέας Υόρκης, White Horse Tavern. Στην ταινία δεσπόζει ο εξαιρετικός Rhys Ifans (Snowdon, Notting Hill), έτσι όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ πριν, σε μια αριστουργηματική και πρωτόγνωρη καθηλωτική ερμηνεία που κόβει την ανάσα.
Στην ειδική αυτή προβολή θα παραστούν τόσο ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας Steven Bernstein, όσο και η παραγωγός, Carolyn Rodney. Μετά την προβολή, ο Bernstein θα μιλήσει για την ταινία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.  
Η τελευταία ταινία του Bernstein ήταν η «Decoding Annie Parker» που πήρε το βραβείο «Sloan Award». Ο διεθνούς φήμης κινηματογραφιστής είναι γνωστός για την βραβευμένη με Όσκαρ κινηματογραφική του ταινία «Monster» και την τηλεοπτική σειρά «Magic City», καθώς και για άλλες δουλειές του σε ορισμένες από τις γνωστότερες ταινίες μεγάλου μήκους των τελευταίων τριάντα ετών.
Ο Bernstein και η Rodney έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα προσπαθώντας να διευρύνουν την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή, ενώ έχουν γίνει επανειλημμένως αντικείμενο ενδιαφέροντος το όραμα και οι ενέργειές τους για την ίδρυση Μόνιμου Στούντιο και Σχολής Κινηματογράφου, αλλά και για τη βελτίωση της σχετικής φορολογικής νομοθεσίας στην Ελλάδα.
Τα όποια έσοδα από την προβολή προορίζονται για την διεξαγωγή του 12ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα από τις 29 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2018.
https://avarts.ionio.gr/festival/
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.