Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Υπουργός Παιδείας & ο Πρόεδρος της Βουλής την 21η Μαΐου στην Κέρκυρα

21 Μαΐου
09 Μαΐου 2018 / 08:32
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στην Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων και ημέρα εγκαινίων της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία του στο χρόνο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται την 21η Μαΐου ο Υπ. Παιδείας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Εκτός από τον Υπουργό Παιδείας θα βρίσκεται στο νησί και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, που ταξιδεύει από τη Βουλή στην Πινακοθήκη του Δήμου.
Η έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία του στο χρόνο» φιλοξενήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους 2016 στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία. Περιλαμβάνει χειρόγραφα και έγγραφα, έντυπες εκδόσεις και εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης, ενώ στην Κέρκυρα θα εμπλουτιστεί με τεκμήρια που σχετίζονται με τη ζωή  του Καποδίστρια στη γενέτειρά του. 

Όπως είπε ο προέδρος της Πινακοθήκης Λεωνίδας Παγκράτης στο enimerosi.com, η έκθεση της Βουλής θα φιλοξενηθεί μέσα στην μόνιμη έκθεση της Πινακοθήκης και θα εμπλουτιστεί με 56 νέα τεκμήρια και κειμήλια, που προέρχονται από διαφορετικές πηγές όπως τα ΓΑΚ, η Αναγνωστική Εταιρεία, το αρχείο του Σπ. Γαούτση, η Παλιά Φιλαρμονική, η Ι. Μητρόπολη Κέρκυρας, η Ι.Μ. Πλατυτέρας κ.α.

Η έκθεση της Βουλής μεταφέρεται σε όλες τις πόλεις – μέλη του Δικτύου Καποδίστρια και στην Κέρκυρα θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Μόνιμης Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης μέχρι το τέλος του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη μέρα, 20 Μαΐου, έχει ανακοινωθεί από τη ΝΟΔΕ Κέρκυρας και η διεξαγωγή της αναπτυξιακής ημερίδας της ΝΔ, παρουσία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.