Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιος είναι με ποιόνε και γιατι στις εκλογές για την προεδρία της ΝΟΔΕ Κερκύρας της Ν.Δ.

Κέρκυρα
28 Απριλίου 2018 / 15:09
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κι εκεί που η Εφορευτική ήταν έτοιμη να αυτοκαταργηθεί και να ανακηρύξει νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κερκύρας, τον έναν και μοναδικό μέχρι τότε υποψήφιο, η υποβολή μιας ακόμα υποψηφιότητας αναζωπύρωσε την ήρεμη (σ.σ. με οριακό σφιγμό γιόγκι, λένε οι κακές οι γλώσσες για την κινητικότητα κομματικής διοίκησης του απερχομένου προέδρου Στ. Λυκούρη), εσωκομματική ζωή στο νησί.

Οι κάλπες θα στηθούν στην είσοδο της παλιάς Νομαρχίας, στην Π.Ε. Κερκύρας, το Σάββατο 13 Μαΐου.
Δυο Κερκυραίοι δικηγόροι, ο Ν. Κοντός και Α. Βέργης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τη νίκη, που θα τους δώσει την προεδρία της Νομαρχιακής της Ν.Δ. στην Κέρκυρα. 
Ο ρυθμός που υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες, η πρώτη με το καλημέρα της σχετικής διαδικαστικής πρόβλεψης και η άλλη στο παρά 5΄της εκπνοής της προθεσμίας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, παραπέμπει στην αναβίωση των εσωκομματικών αναφορών με ενδιαφέρουσα προβολή στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου των επόμενων βουλευτικών εκλογών στην Κέρκυρα. Τότε, οψέποτε κι αν γίνουν αυτές, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδοκά στην αποκατάσταση της κερκυραϊκής, κοινοβουλευτικής του παρουσίας. Που ο Στέφανος Γκίκας, που έχει διάγει το μεγαλύτερο μέρος το πολιτικού του βίου ως πολιτευτής, επιθυμεί επιτέλους να δικαιωθεί για την επιμονή και την υπομονή του και ν' ανακτήσει την κοινοβουλευτική έδρα, που δεν πρόλαβε να χαρεί. Αναλόγως, είναι πλέον του ενός οι άλλοι, που θεωρούν ότι σ' αυτές τις βουλευτικές εκλογές ήλθε η σειρά τους, και αποκαθιστούν αρχικώς, με σχολαστικότητα και επιμέλεια, τις ψηφίδες της εικόνας τους στο κερκυραϊκό, εσωκομματικό εκράν.
Σ' αυτήν την κατάσταση, πάντοτε και τώρα, ο συσχετισμός στη ΝΟΔΕ θεωρείται προοίμιο και εφαλτήριο φιλοδοξιών, και υπ' αυτήν την έννοια, σε όποιου την αντίληψη υποπέσουν οι θρύλοι για τις προτιμήσεις περί την ηγεσία του κόμματος (σ.σ. μητσοτακικοί και οι άλλοι) ενός εκάστου των δυο φιναλίστ για την προεδρία της ΝΟΔΕ, ας αντιστοιχίσει τις εκλεκτικές αυτές συγγένειες με τα πατροπαράδοτα, εσωκομματικά χαρακώματα, που ελπίζεται να βγάζουν εντέλει βουλευτή. Κατά τα λοιπά, δεν αναμένεται κάποιος να αμφισβητήσει σ' αυτήν τη φάση τουλάχιστον, την ηγεσία Μητσοτάκη, ευλόγως και ευθαρσώς.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.