Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία σκακιστικά τουρνουά για όλες τις ηλικίες

Σκάκι
26 Απριλίου 2018 / 10:39

Πάνω από 40 σκακιστές ηλικίας από 5 έως και 65 ετών συγκέντρωσαν τα τρία τουρνουά που έγιναν το Σαββατοκύριακο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρία τουρνουά έγιναν την Κυριακή στο εντευκτήριο του ΣΠΖΚ στο Ν. Λιμάνι, τα οποία συγκέντρωσαν πάνω από 40 σκακιστές ηλικίας από 5 έως και 65 ετών! Συγκεκριμένα: Το πρώτο τουρνουά ήταν ένα τουρνουά Junior μπλιτς (γρήγορου σκακιού με χρήση ηλεκτρονικών σκακιστικών χρονομέτρων και χρόνο για κάθε σκακιστή 5’ και προσαύξηση 3’’ μετά από κάθε κίνηση). Το τουρνουά αυτό απευθυνόταν στα μικρότερα παιδιά (πήραν μέρος και αρκετά νήπια)και είχε διάρκεια 7 γύρων. Πρώτος με 7 νίκες σε 7 αγώνες αναδείχτηκε ο Φάνης Μουρίκης, δεύτερος με 6 νίκες ο Πέτρος Ρίκο και τρίτος με 5 νίκες ο Γρηγόρης Στόικος. Πρώτη στα κορίτσια η Βάσω Παπαδοπούλου ενώ στην κατηγορία κάτω τω 7 ετών πρώτευσε ο Σπύρος Κωστελέτος.

Το δεύτερο τουρνουά ήταν ένα τουρνουά μπλιτς για ενηλίκους αλλά και για πιο προχωρημένους νεαρούς παίκτες με τον ίδιο χρόνο με το προηγούμενο, αλλά διάρκειας 9 γύρων. Το τουρνουά ήταν συναρπαστικό και διάρκεσε πάνω από 4 ώρες. Πρώτος με 9 νίκες σε 9 παρτίδες αναδείχτηκε ο Μιλτιάδης Βουρλής Κωλέττης του Θινάλιου Σ.Ο. Οικογενειακή υπόθεση αποδείχτηκαν η δεύτερη και η τρίτη θέση: δεύτερος αναδείχτηκε ο Ηλίας Τζουβέλης με 7 βαθμούς και τρίτος ο γιός του, Ντιόν Τζουβέλης με 6,5 βαθμούς. Πρώτη στα κορίτσια αναδείχτηκε η Ηλιάνα Σκλαβούνου, ενώ πρώτη στην κατηγορία Κ12 η Κέλλυ Σκλαβούνου. Στους πρώτους νικητές θα απονεμηθούν Κύπελλα και χρυσά μετάλλια, ενώ μετάλλια θα πάρουν οι νικητές και των άλλων κατηγοριών σε τελετή απονομής που θα γίνει το Σαββατοκύριακο. 
 
2ο τουρνουά «Captain Evans», η σύγκρουση των γενεών!
 
Το τρίτο τουρνουά που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο είναι ένα τουρνουά που φέρνει αντιμέτωπες δύο γενιές σκακιστών. Πρόκειται για το 2ο Τουρνουά «Captain Evans», το οποίο διεξάγεται με το σύστημα Scheveningen 4μελών ομάδων και θα αξιολογηθεί για διεθνή βαθμολογία ELO από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία FIDE. Στο σύστημα αυτό κάθε παίκτης της μιας ομάδας αντιμετωπίζει κάθε παίκτη της άλλης, σε διπλές συναντήσεις (μια με τα άσπρα και μια με τα μαύρα). Η μια ομάδα, των Βετεράνων, θα αποτελείται από έμπειρους παίκτες του συλλόγου, ενώ την ομάδα των Νεαρών συγκροτούν Κερκυραίοι σκακιστές που ασχολήθηκαν με το σκάκι τα τελευταία 8 χρόνια. Την ομάδα των Βετεράνων αποτελούν οι: Νίκος Σκιαδόπουλος, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Σπύρος Τρύφωνας και Σταύρος Λυράκης. Την ομάδα των Νεαρών αποτελούν οι: Αλέξανδρος Βαλσάμης, Σπύρος Μακρής, Σπύρος Στρατηγός και Αλέξανδρος Λευθεριώτης. Την Κυριακή στον πρώτο γύρο τα αποτελέσματα ήταν: Γεωργιάδης-Βαλσάμης ½-½, Λυράκης -Μακρής 1-0, Σκιαδόπουλος-Στρατηγός 1-0, Τρύφωνας-Λευθεριώτης 0-1. Οι αγώνες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο.