Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πένθος και ερωτήματα για τον θάνατο της Ελένης συγκλονίζουν την Άφρα και κάνουν τον γύρο της Κέρκυρας

56χρονη νεκρή
22 Απριλίου 2018 / 19:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η άτυχη (φωτο) Ελένη Σπιτιέρη-Πανάρετου (56) μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, νεκρή.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι ιατρικές προσπάθεις ανάνηψης με μηχανήματα και φάρμακα, δυστυχώς απέβησαν άκαρπες. Βεβαιώθηκε ο θάνατος της. Ήταν λίγο μετά τις 17:00 της Κυριακής. Ο τραγικός επίλογος μιας γιορτής, που βύθισε στο πένθος τους δικούς της, φίλους και γνωστούς ενώ η οδυνηρή είδηση έφτασε γρήγορα παντού. Κι όλοι όπως πάντοτε συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις ζητούσαν να μάθουν το τι και το πως.
Το γλέντι είχε προγραμματισθεί από μέρες γι' αυτήν την Κυριακή. Επρόκειτο για το τραπέζι συγγενών και φίλων με αφορμή το βαφτίσι μικρού παιδιού. Το ραντεβού δόθηκε στο κτηματάκι Καρδακάρη, πίσω από γνωστό γκουρμέ εστιατόριο, κοντά στη δημοσιά που οδηγεί στο λιβάδι του Ρόπα.
Οι συνθήκες που έγινε το κακό αναζητούνται στις μαρτυρίες των παρισταμένων που προσήχθησαν στην Ασφάλεια κι έδωσαν καταθέσεις. 
Η άτυχη γυναίκα βλήθηκε στην κοιλιά από περίστροφο στην ατμόσφαιρα του γλεντιού. 
Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες και τα γεγονότα, όπως και το σε ποιον ανήκε το περίστροφο και πως χρησιμοποιήθηκε.
Αυτή την εικόνα προσπαθούσε να σχηματίσει και η Ασφάλεια ενώ μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί κάποια σύλληψη για το φονικό ούτε η ιδιοκτησία του όπλου έγινε γνωστή.
Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Άφρας ακυρώνει το πανηγύρι της 6η Μαΐου σε ένδειξη πένθους και εκδήλωση οδύνης για την απώλεια της Ελένης, που ήταν εξαιρετικά αγαπητή σε όλους στο χωριό.
Το πανηγύρι είχε και πέρσι ματαιωθεί εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Νίκου Χαλικιά, επίσης κατοίκου της Άφρας.