Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλυκές Λευκίμμης: Εθελοντές πήραν στα χέρια τους τον καθαρισμό

Αλυκές Λευκίμμης
22 Απριλίου 2018 / 08:34

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες ανέλαβαν δράση για να καθαρίσει ο υδροβιότοπος από τα πλαστικά απορρίμματα

Σε συνεννόηση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που έχει τη βάση του στην περιοχή, ανέλαβαν δράση στον πανέμορφο υδροβιότοπο των Αλυκών Λευκίμμης, δηλαδή το περιβάλλον που απεικονίζεται στις φωτογραφίες με τα εξωτικά ροζ φλαμίγκο και που καμία τοπική αρχή δεν ενδιαφέρεται να συντηρήσει.
Όπως είχε αναδείξει το ρεπορτάζ της Ενημέρωσης, το 'κόσμημα' αυτό της περιοχής είναι γεμάτο σκουπίδια και πλαστικά, που φέρνει ο καιρός και ο άνθρωπος.
Ευαισθητοποιημένοι πολίτες, όπως η κ. Ξένια Τόμπρου, πήραν την πρωτοβουλία και κάλεσαν όσους θέλουν να προσφέρουν, σε εθελοντικό καθαρισμό των Αλυκών Λευκίμμης, που φιλοξενεί πολλά άγρια είδη πτηνών, όπως πάπιες, βαρβάρες, καλαμοκανάδες και βέβαια τα ροζ φλαμίγκο.

Προστατευόμενη ζώνη που δεν προστατεύεται

Οι Αλυκές Λευκίμμης ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα πουλιά και ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης για τους οικοτόπους και τα είδη, έκτασης 2429 στρεμμάτων. Επίσης αποτελούν τμήμα της Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά με τίτλο "Λιμνοθάλασσες Κέρκυρας" και υπάγονται στις διατάξεις του νόμου Ν.3937/2011 για τη βιοποικιλότητα. 

Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα μέρος της «σοδειάς» του εθελοντικού καθαρισμού





Φωτογραφίες: Xenia Tombrou