Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την κερκυραϊκή κουζίνα δοκιμάζουν οι μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες των ΗΠΑ

Κέρκυρα
14 Απριλίου 2018 / 09:06

ΑΘΗΝΑ. Η κερκυραϊκή κουζίνα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, που μετέχουν στο τριήμερο συνέδριο τους στην Αθήνα και στην συνέχεια θα επισκεφτούν την Κέρκυρα.

Το συνέδριο ASTA Destination Expo 2018 γίνεται από 14-17 Απριλίου 2018 και είναι το μεγαλύτερο Αμερικανών Travel Agents, Destination Expo. Στο συνέδριο αναμένεται η παρουσία εκατοντάδων τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα για να το παρακολουθήσουν και να έρθουν σε επαφή με τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές υπάρχουν πάνω από 400 συμμετοχές εκπροσώπων από αμερικανικά τουριστικά γραφεία, με στόχο την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας, ως τουριστικού προορισμού για να μεγιστοποιηθούν οι πωλήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς στην αμερικανική τουριστική αγορά.
Να σημειωθεί πως η Ένωση ASTA συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επαγγελματικές ενώσεις του κόσμου. Αυτή τη στιγμή αριθμεί 8.944 μέλη από 3.586 αμερικανικές εταιρείες και πρακτορεία και αντιπροσωπεύει το 82% του συνόλου των ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω τουριστικού γραφείου, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα την Εθνική Ένωση Ταξιδιωτικών Φορέων Καριέρας (NACTA)»
Από τις 18 έως τις 22 Απριλίου θα διεξαχθούν τα καθιερωμένα fam trips, τα ταξίδια γνωριμίας κι εξοικείωσης δηλαδή των πρακτόρων σε οκτώ ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Κέρκυρα.
Την Τετάρτη ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Β. Καββαδίας και ο εκπρόσωπος του HATA, Β. Κοντός θα τους καλωσορίσουν σε εκδήλωση στο Ποντικονήσι. Την Πέμπτη πραγματοποιείται εκδήλωση προβολής της κερκυραϊκής γαστρονομίας στο Επιμελητήριο με την συνεργασία του ΣΕΤΕ, παρουσία ντου Γ. Πίττα ενώ την Παρασκευή οι οργανωτική επιτροπή του γαστρονομικού Φεστιβάλ (food & wine festival, 9-13 Mαΐου 2018) θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.