Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ναυάγησε η πώληση του «Μεντιτερανέ» στον Σαββίδη

κλάμπ Μεντιτερανέ
21 Μαρτίου 2018 / 09:57
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Σε υπόθεση με πλούσιο παρασκήνιο και πολλά «πράγματα» να λέγονται που δεν γράφονται, εξελίχτηκε η υπόθεση «Μεντιτερανέ». Η ιδιοκτήτρια επισήμως διαψεύδει, ανεπισήμως επιχειρεί να ρίξει τους τόνους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν προχώρησε, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση, η μεταβίβαση της έκτασης του άλλοτε Κλαμπ Μεντ στη Δασιά σε εταιρεία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον της ιδιοκτήτριας, η συμφωνία «έσπασε» το βράδυ της Δευτέρας, σε συνάντηση των δυο πλευρών στην Αθήνα. Οι αιτίες του ναυαγίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να αναζητηθούν τόσο στις απαιτήσεις της μεταβίβασης όσο και στην πιθανή χρήση της έκτασης από τους νέους ενδιαφερόμενους. Ερμηνεία, που μόνον από τη φύση της «ενδορωσικής» διαπραγμάτευσης μπορεί να δοθεί...
 
Η διάψευση
 
Η δημοσίευση του ενδιαφέροντος και της επικείμενης συμφωνίας ήταν ο λόγος που τα τηλέφωνα χθες πήραν φωτιά ανάμεσα στους εμπλεκόμενους νομικούς και πραγματογνώμονες, που απ' ότι δείχνουν τα πράγματα προβληματίστηκαν τόσο για τη διαρροή και την προέλευσή της όσο και για την ανακοίνωση του ναυαγίου. Τελικώς επελέγη η μέθοδος της απόλυτης διάψευσης, έτσι όπως έφθασε αργά το απόγευμα της Τρίτης στην έδρα της εφημερίδας από το δικηγορικό Γραφείο του Μάριου Παϊπέτη (ακολουθεί):
 
Αγαπητέ Γιώργο, 
Ως Δικηγόρος και κατ’ εντολή της CORFU GARDENS ΑΕ, ιδιοκτήτριας του ακινήτου άλλοτε ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ στην Δασιά / Ύψο, διαψεύδω κατηγορηματικά την ειδησεογραφία της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ σχετικά με την πώληση του ακινήτου ή οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.
Ζητώ συγγνώμη που αναγκάζομαι να προβώ σε τόσο κατηγορηματική διάψευση της πάντοτε έγκυρης ειδησεογραφίας σου, αλλά η Αλήθεια πρωτεύει και γι’ αυτό σου επιτρέπω να δημοσιεύσεις την παρούσα.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Μάριος Δον. Παϊπέτης

Τι έγινε τελικά

Η «κ.Ε.» έλεγξε ως όφειλε τις πηγές της για να διαπιστώσει για μια ακόμα φορά ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν. Το ναυάγιο επήλθε το βράδυ της Δευτέρας (σ.σ. την ώρα δηλ. που το επίμαχο ρεπορτάζ έπαιρνε την άγουσα για το τυπογραφείο), και παρά τον κατηγορηματικό τόνο της διάψευσης, η πόρτα δεν έχει κλείσει ερμητικά εφόσον αναζητείται επενδυτική προσφορά «... για το καλό του τόπου και της οικονομίας του». Κάτι που μάλλον δεν εξασφάλιζε, τουλάχιστον προς το παρόν, το ενδιαφέρον Σαββίδη ή η δημοσιότητα, που πήρε...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.