Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατο

Μεγάλη εβδομάδα
20 Απριλίου 2016 / 11:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάζεται νωρίτερα από τις άλλες τουριστικές περιοχές, η αστυνομική περιπολία με ποδήλατο λόγω της ειδικής περίπτωσης του δημοφιλούς, κερκυραϊκού Πάσχα.

Έτσι από τη Μ. Εβδομάδα οι Κερκυραίοι θα δουν γυναίκες και άνδρες αστυνομικούς να τριγυρνάνε στα καντούνια του ιστορικού κέντρου πάνω στο ειδικό ποδήλατό τους, στα πρότυπα μυριάδων τέτοιων παραδειγμάτων σ' Ανατολή και Δύση για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας αλλά και για τη βεβαίωση των μικροπαραβάσεων.
Το μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί και στα Χανιά, τη Ρόδο και το Ναύπλιο από τον Ιούνιο. Έχει ήδη ξεκινήσει στη Δημοτική Αστυνομία της πρωτεύουσας, που περιπολεί με ποδήλατο στους εμπορικούς πεζοδρόμους του κέντρου. Προορίζεται να επεκταθεί σε κάθε πολυσύχναστο, τουριστικό προορισμό της Χώρας. Ξεκινάει λόγω Πάσχα, από την Κέρκυρα.
Η περιπολία εκτός της υπηρεσίας της εμφανούς αστυνόμευσης θα έχει ως αντικείμενο τη βεβαίωση παραβάσεων εντός του ιστορικού κέντρου, όπως παράνομη στάθμευση, άγρα πελατών, ηχορύπανση κλπ. Λόγω αυτού του προσανατολισμού άλλωστε, η Υπηρεσία εντάσσεται στην Τουριστική Αστυνομία. Προφανώς θα έχει ως αντικείμενο και την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας της παλιάς πόλης, όπως περιγράφονται στο Κανονισμό, που πρόσφατα "πέρασε" ΚΑΣ.