Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάριο για το Crowdfunding στην Δημόσια Βιβλιοθήκη

Crowdfunding
16 Μαρτίου 2018 / 09:10
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, στα πλαίσια λειτουργίας του Corfu TechLab το οποίο υποστηρίζεται από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Αμερικάνικης Πρεσβείας,

 και στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Innovation Design Thinking”, διοργανώνει σεμινάριο αναφορικά με τη χρήση της μεθοδολογίας Crowdfunding (συμμετοχικής χρηματοδότησης από το πλήθος) για την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων και έργων.
Το crowdfunding προσφέρει τη σημαντική δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων για νέες επιχειρήσεις (startups) αρχικού σταδίου, και καινοτόμα projects που θέλουν να δοκιμάσουν περαιτέρω την ιδέα τους ή να την τελειοποιήσουν. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ενδεικτικά την ακόλουθη θεματολογία: Εισαγωγική παρουσίαση του crowdfunding. Συζήτηση της χρήσης της μεθοδολογίας crowdfunding μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα και τη χρήση τεχνολογικών πλατφορμών.
 Προσδιορισμός της αξίας του crowdfundingγια ελεύθερους επαγγελματίες και καλλιτέχνες. Παρουσίαση του αναδυόμενου Ψηφιακού Μηχανισμού Χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων και υπηρεσιών. Διαδικασία ανάπτυξης μιας καμπάνιας crowdfunding.   Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν πώς λειτουργεί η πλατφόρμα Pitchstor, μια καινοτόμα ελληνική πλατφόρμα crowdfunding, και να λάβουν καθοδήγηση για το πώς να φτιάχνουν τη δική τους καμπάνια χρηματοδότησης ακολουθώντας 4 απλά βήματα.
To σεμινάριο θα λάβει χώρα την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στις 15.30 - 17.30 στο CorfuTechLab της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας (Αγγλικοί Στρατώνες, Παλαιό Φρούριο).
Βασική ομιλήτρια είναι η κα. Αγγελική Μέλλου, Συνιδρύτρια της εταιρείας και πλατφόρμας Crowdfunding Pitchstor, ενώ υπεύθυνη για τον επιστημονικό συντονισμό της εκδήλωσης είναι η κα. Αδαμαντία Πατέλη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως και την Τρίτη, 20/03/2018, τηλεφωνικά, στον αρ. 26610-38583, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.