Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αιμοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας

αιμοδοασία
11 Μαρτίου 2018 / 16:28

Το πρωί της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη πόλεως

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως 11 Μαρτίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη πόλεως, αιμοδοσία.
Στις δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, επεσήμανε την σπουδαιότητα της δωρεάς αίματος των Χριστιανών, καθότι με αυτόν τον τρόπο ακολουθούν το παράδειγμα του Κυρίου μας, ο Οποίος έχυσε το πανακήρατο Αίμα Του, πάνω στον Σταυρό, νικώντας έτσι τον θάνατο  και χαρίζοντάς μας την αιώνια ζωή. Η Ιερά Μητρόπολη βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των συνανθρώπων μας και δη στους ανθρώπους εκείνους που έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος εν προκειμένω. Η τράπεζα αίματος της τοπικής Εκκλησίας είναι από τις μεγαλύτερες του νησιού.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας της τοπικής Εκκλησίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ευάγγελο Κούτρα, τον αιματολόγο - ιατρό κ. Μιχάλη Τζιλιάνο, αλλά πάνω απ’όλους τους συνανθρώπους μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας τους και μετείχαν στην αιμοδοσία.
Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη πραγματοποιεί αιμοδοσία,  δύο φορές το χρόνο: την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης και τον μήνα Σεπτέμβριο κατά τις εργασίες του Ιερατικού Συνεδρίου.