Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο X. Μπούκας για τις εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων-Η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου

Νοσοκομείο Κέρκυρας
06 Μαρτίου 2018 / 12:02
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ εξέδωσε ο Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας Χρυσόστομος Μπούκας, σχετικά με τις εφημερίες Παθολόγων στο Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανακοίνωση του Χ. Μπούκα αναφέρει:«Ενημερώνουμε τους πολίτες και επισκέπτες του Νομού ότι σύμφωνα με τις εφημερίες που υπογράφονται από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κακαβίτσα και την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ιμμακολάτα, κατά τις ημερομηνίες 7, 12, 15, 20, 21, 25 (ημέρα Κυριακή) και 28 του μηνός Μαρτίου, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), δεν εφημερεύει Παθολόγος ιατρός.
 Για το πρόβλημα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».
 
Η απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου

Ερωτηθείς σχετικά, ο Διοικητής Φοίβος Κακαβίτσας δήλωσε στην Ενημέρωση: «Για την κάλυψη του κενού που έχει προκύψει από αναρρωτική άδεια μιας ιατρού και αποχώρηση ενός δεύτερου ιατρού από το Νοσοκομείο, που είναι ένα προσωρινό πρόβλημα, υπάρχει γνωμοδότηση όλων των επιστημονικών φορέων του Νοσοκομείου.
Η Διοίκηση καλύπτει το κενό σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης 22869/20.3.12 (ΦΕΚ 874 Τεύχος Β΄). Σύμφωνα με αυτήν στο αυτόνομο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) μπορούν να συμμετέχουν, τόσο παθολόγοι, όσο πνευμονολόγοι, όσο και καρδιολόγοι, δυνάμενοι να μετακινηθούν και από κλινικές του Νοσοκομείου. Στις Κλινικές του Νοσοκομείου υπάρχουν ειδικευμένοι Παθολόγοι, Πνευμονολόγοι και Καρδιολόγοι».
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.