Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Τεμπλόνι ο Δήμαρχος Κέρκυρας για την άρση του αποκλεισμού (video-pics)

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
04 Μαρτίου 2018 / 08:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με σκοπό να συνομιλησει με τους καταληψίες και να τους ζητήσει να διευκολύνουν να εκτονωθεί η ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει το νησί,

με τους δρόμους πλεόν γεμάτους σκουπίδια, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος επισκέφθηκε σήμερα το χώρο το αποκλεισμένου Χυτα Τεμπλονίου. Μαζί του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης, Οικονομικών Γιώργος Παντελιός,  Φαιάκων Νίκος Κορακιανίτης και ο δημοτικός σύμβουλος Μάνος Ράπτης.
Με δεδομένη την απάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, για τον οποία  έχει γίνει ενημέρωση, ο Κώστας Νικολούζος έχει μεταβεί στην περιοχή για να ζητήσει από τα μέλη της Επιτροπής να άρουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί ο οδικός χάρτης ολοκλήρωσης από τον δήμο όλων των αναγκαίων έργων για τη διαχείριση των αποβλήτων εντός του νησιού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, που θα δίνει οριστικό τέλος σε καταστάσεις με σκουπίδια στους δρόμους και κοινωνικές εντάσεις.




Νικολούζος: Αν δεν ανταποκριθεί η κυβέρνηση, εγώ θα τους δώσω τα κλειδιά!

Ενημερώνοντάς τους περαιτέρω για τις εξελίξεις της συνάντησης στο Υπουργειο Εσωτερικών, ο Κώστας Νικολούζος είπε: «Εγω έθεσα κάποιες μεταβλητές. Η Κυβερνηση ανελαβε μια ευθύνη. Ειναι υποχρεωμένη να την εκπληρώσει στο έπακρον. Οι δυναμεις μου μεχρι εκει φτάνουν. Απο εκει και πέρα, θα πάω και θα τους δώσω τα κλειδια!»

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα επανέλαβαν το αίτημά τους για την απομάκρυση των δεμάτων. Ο Κώστας Νικολούζος τόνισε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να συνεργαστούν και να δείξουν συναίνεση για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί ο ΧΥΤΑ από τα δέματα.



Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι θα γίνει ενοποίηση των κυττάρων για την αποκατάσταση και του ΧΥΤΑ, θα γίνει ενοικίαση πέντε απορριματοφόρων μόνο για ανακύκλωση και ότι ήδη γίνεται επικαιροποίηση μελέτης για την ολοκληρωμένη διαχείριση. Επίσης, θα γίνει ανάθεση του εργολάβου για τον βιολογικό και επίσης τον Μάιο θα τοποθετηθεί η μηχανή για το Βιοαέριο αφού έρθει από την Γερμανία 
«Όλα αυτά έχουν ως προϋπόθεση να λειτουργήσει η Λευκίμμη», είπε. «Και η Λευκιμμη σαράντα χρόνια ρίχνει τα σκουπίδια της εδώ, οφειλουν να δείξουν κοινωνικη συναίνεση».
Οι κάτοικοι είναι αμετακίνητοι και τους απασχολεί η διαχείριση του κομπόστ.
Ζήτησαν να δεσμευτει γραπτώς η κυβέρνηση ότι θα φύγουν τα δεματα.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι τα δέματα είναι δεδομένο ότι θα φύγουν καθώς πρέπει να ταφουν.

Αν μας κοροϊδέψεις, θα περάσουμε άσχημο καλοκαίρι!

Επίσης πρότεινε στους κατοίκους να παρακολουθούν και να ελέγχουν και οι ίδιοι της ενέργειες της Δημοτικής αρχής, στη διάρκεια της διευθέτησης του προβλήματος.
«Δείξτε ανοχή δύο μηνών» είπε ο Δήμαρχος. «Αυτή τη βδομάδα θα πάρουμε απόφαση να στρωθεί ο δρόμος στο Τεμπλόνι» για να πάρει απάντηση από τον Αλέκο Αλαμάνο του Συλλόγου "Παναγιά Σπαρμιώτισσα" ότι δεν θέλουν πάλι να τους κοροϊδέψουν και να εκμεταλλευτούν την ανοχή των κατοίκων, όπως τόσα χρόνια κάνουν όλες οι Δημοτικές αρχές, προειδοποιώντας ότι θα «περάσουμε άσχημο καλοκαίρι»