Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου: Νομιμότητα ζητά η Εισαγγελέας απ΄τους κατοίκους (video-pics)

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
27 Φεβρουαρίου 2018 / 10:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δική της αυτοψία έκανε στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου η Εισαγγελέας Κέρκυρας Μ. Τατάκη, κατόπιν πρόσκλησης των κατοίκων που τον έχουν αποκλείσει.

Εξερχόμενος του ΧΥΤΑ, ο εκπρόσωπος των κατοίκων, Χρήστος Ουζούνογλου ανέφερε ότι η Εισαγγελέας τους υπέδειξε να λάβουν πρώτα την απαιτούμενη νομιμοποίηση ως συλλογικότητα και κατόπιν να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους με νόμιμο τρόπο, δηλαδή καταθέτοντας καταγγελίες προς την ίδια.
Τους συνέστησε μάλιστα προσοχή στις κινήσεις τους, γιατί αν είναι άστοχες, μπορεί να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους.  



Μετά το επίσκεψή της στο χώρο, η Εισαγγελέας Μ. Τατάκη, συζητώντας με τους κατοίκους της περιοχής, ανέφερε: «Η Εισαγγελία δεν έρχεται σαν ουρά κάποιου πολιτικού ή του οποιουδήποτε. Υπήρχε μια καταγγελία το 2015. Έγινε μία δικαστική έρευνα, η οποία φθάνει προς το τέλος και σε ένα μήνα το αργότερο θα υπάρχει πόρισμα. Αν υπάρχουν παρανομίες, τις διαπιστώνουν οι κάτοικοι που βιώνουν όλο αυτό το οποίο συμμεριζόμαστε. Ό,τι έχουν, ας το καταγγείλουν.
Να ξεκαθαρίσουμε ποιά είναι η  δική μας αρμοδιότητα: Αρμοδιότητα να ανοίξουμε ή να κλείσουμε το ΧΥΤΑ δεν έχουμε, εφόσον μιλάμε για κράτος δικαίου. Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.
Η άποψη μου, εντελώς συμβουλευτικά, είναι η εξής: Ο αποκλεισμός αυτός δεν έχει κανένα όφελος και δεν οδηγεί πουθενά. Δεν πιέζεις έτσι, παρά μόνο με τη νομιμότητα.
Αν θες στην παρανομία να απαντήσεις με αυτόν τον τρόπο, θα βγεις και συ υπόλογος και θα φέρεις απέναντι σου την καταστολή και τη δικαιοσύνη, κάτι που δεν είναι επιθυμητό ούτε λυσιτελές.
Νομιμοποιούμαστε και περιμένουμε το πόρισμα της Δικαιοσύνης. Αυτό είναι το νομικό και πολιτικό σύστημα της χώρας. Ούτε η κοινωνία θα είναι αλληλέγγυα όταν θα πλήττεται η ίδια, ούτε θα αναδείξετε το πρόβλημα σας έτσι.
Η κοινωνία αν πληγεί θα σας επιτεθεί. Ο τρόπος σας θα πρέπει να είναι νόμιμος και κατασταλαγμένος. Οι πιο νηφάλιες φωνές και μυαλά θα πρέπει να κλίνουν σε αυτό. Η Αστυνομία και η Εισαγγελία δεν θέλουν να βρεθούν απέναντι σας
».