Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόστιμο 3.000€ στην ΕΠΣΚ και από 1.000€ σε πρόεδρο και γραμματέα

ΕΠΣΚ
23 Φεβρουαρίου 2018 / 14:09
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτή είναι η εισήγηση του τμήματος έρευνας της Επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΣΚ για τα όσα γράφτηκαν το καλοκαίρι

σε ανακοίνωση της ΕΠΣΚ, μετά το «κόψιμο» από τους πίνακες της Superleague, του διαιτητή Νίκου Πουλημά.
Η καταγγελία του εκλεγμένου μέλους της διοίκησης της ΕΠΣΚ (με την αντιπολίτευση) Γερ. Κουλούρη, την οποία υπέγραψαν και τρεις υποψήφιοι της ενωμένης τότε αντιπολίτευσης (Ι. Βλαχόπουλος, Ι. Μακαντάνης και Σπ. Ασπιώτης) για το έγγραφο της ΕΠΣΚ, προκάλεσε την έρευνα της Επιτροπής δεοντολογίας, κλήθηκαν σε απολογία από το δικαστικό τμήμα. Το έγγραφο της κλήσης προς τον πρόεδρο Π. Ποζίδη και τον γραμματέα της ΕΠΣΚ Γ. Κουλόπουλο που υπογράφουν, αλλά και προς την ΕΠΣΚ, αναφέρει αρχικά:
«Κατόπιν συντάξεως και διαβιβάσεως σε εμάς από 20.12.2017 τελικής έκθεσης της Ερευνήτριας του Ερευνητικού Τμήματος, σας γνωρίζουμε ότι προτάθηκε η διεξαγωγή δικαστικής διαδικασίας σε βάρος σας αναφορικά με τα περιγραφόμενα στην ως άνω έκθεση πειθαρχικά παραπτώματα, ήτοι για παράβαση διατάξεων των άρθρων 1,2,4 και 5 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ όπως ισχύει».
Στη συνέχεια τους κάλεσε μέσα σε πέντε μέρες εργάσιμες να απολογηθούν με υπόμνημα. Η διαδικασία έφτασε στην εισήγηση για την τιμωρία τόσο της ΕΠΣΚ όσο και του προέδρου και γραμματέα, με πρόταση προστίμου 3.000€ για την ΕΠΣΚ και από 1.000€ σε Πρόεδρο και Γραμματέα θεωρώντας το κείμενο «στήριξης» υπέρ του διαιτητή Νίκου Πουλημά, ως δυσφήμιση ποδοσφαιρικής αρχής και οργάνων, όπως αναφέρεται.
Το Δ.Σ. συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη το βράδυ για το θέμα αυτό, αλλά απόντες ήταν δυο μέλη ο Γερ. Κουλούρης, ο οποίος έκανε και την καταγγελία και ο Σπ. Λούβρος που εκλέχτηκε με την παράταξη της αντιπολίτευσης. Όπως ενημέρωσε ο κ. Ποζίδης, ζητήθηκε από το δικαστικό τμήμα παράταση δέκα ημερών.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια