Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα βήμα μπροστά για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου της Άρτας

Περιφέρεια Ηπείρου
23 Φεβρουαρίου 2018 / 08:30

ΑΡΤΑ. Εγκρίθηκε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας την Τετάρτη, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑ για την κατασκευή τμημάτων ύδρευσης στον οικισμό του Γλυκόριζου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 248.000€, εκ των οποίων τα 100.000€ προέρχονται από την Περιφέρεια Ηπείρου και τα υπόλοιπα χρήματα από την ΔΕΥΑ Άρτας.

Να σημειωθεί, ότι ήδη δρομολογούνται αντίστοιχα νέα δίκτυα ύδρευσης σε Γραμμενίτσα και Χαλκιάδες, ενώ ολοκληρώθηκε η μελέτη και για τις περιοχές: Έλατος Κορφοβουνίου, Κορωνησία, Αμπέλια Αμμοτόπου, Παντάνασσα και Στρογγυλή.  

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμος προσπαθεί να εντάξει στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές Γλυκόριζο- Λιμίνη, Γραμμενίτσα- Βλαχέρνα- Ελεούσα και Αγία Τριάδα Κεραμάτων, για τις όποιες ολοκληρώνονται οι μελέτες, ενώ η ΔΕΥΑ έχει εντάξει στο Τεχνικό της Πρόγραμμα τις μελέτες για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε όλα τα χωριά του Δήμου Αρταίων.

Επιπλέον, το Σώμα ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και του Νομικού Προσώπου ΚΚΜΠΑΠ για την υλοποίηση του έργου «Υπηρεσίες έκδοσης πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης και ενεργειακού ελέγχου για το Κολυμβητήριο της Άρτας». Η έκδοση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού είναι προαπαιτούμενη για την κατάθεση πρότασης για την χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου (μέσω ΕΣΠΑ).