Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με απουσίες αλλά με αισιοδοξία στο Αγρίνιο ο ΑΟΚ

Superleague
22 Φεβρουαρίου 2018 / 18:42
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο καλός καιρός της Πέμπτης βοήθησε πολύ ώστε να δουλέψει πολύ ο Γιάννης Μαντζουράκης με τους παίκτες του ενόψει του δύσκολου παιχνιδιού

στο Αγρίνιο την ερχόμενη Κυριακή. Ένα παιχνίδι που θα αρχίσει στις 17:15 και ο ΑΟΚ θέλει και πρέπει να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Ο προπονητής στάθηκε πολύ σε θέματα τεχνικής και επεσήμανε τα σημεία στα οποία θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Άλλωστε από τις προπονήσεις δείχνει ότι τον ενδιαφέρει πολύ να σκοράρει και να κυνηγήσει τη νίκη η ομάδα, για να μπορέσει να πάρει βαθμολογικές ανάσες για τη συνέχεια. Βλέπει τα βλέμματα των παικτών με θέληση και αποφασιστικότητα καθημερινά και ελπίζει ότι την Κυριακή θα μπορέσει η ομάδα να φτάσει στον στόχο της.
Οι απουσίες γνωστές και αν μιλάμε για «βασικούς» παίκτες, πέραν του χειρουργημένου Γκόμεζ που ως το τέλος της σεζόν θα είναι έξω, ο Μπαλάφας που θα εκτίσει ποινή καρτών και ο τραυματίας Τουράμ είναι σίγουρα εκτός. Από κει και πέρα και άλλοι παίκτες έχουν μείνει έξω και στο τελευταίο παιχνίδι λόγω τραυματισμών όπως οι Ιωάννου, Κόντος, Νούνιες, Γκράσι αλλά όπως φάνηκε και στο ματς με την Ελαφρά Ταξιαρχία, η ομάδα είχε εναλλακτικές λύσεις και το ίδιο ισχύει και για τις απουσίες που θα έχει την Κυριακή. Βέβαια δεν μπορεί να πάει στο Αγρίνιο και να έχει στην αποστολή μόλις δυο κεντρικούς αμυντικούς (Γρομητσάρη, Αντέτζο), αλλά η συνεργασία ιατρικού τιμ, παικτών και προπονητή θα δώσει το πράσινο φως για να ακολουθήσει κάποιος την αποστολή.
Προπονήσεις θα γίνουν τόσο την Παρασκευή, όσο και ένα χαλάρωμα το Σάββατο, πριν ο Γιάννης Μαντζουράκης επιλέξει την αποστολή που θα αναχωρήσει το απόγευμα του Σαββάτου για Αγρίνιο.
 
Πέντε απουσίες δυο επιστροφές ο Παναιτωλικός
 
Η νίκη στη Λειβαδιά την περασμένη Κυριακή κλείδωσε και μαθηματικά τη παραμονή στην κατηγορία για τον Παναιτωλικό και στο ματς με τον ΑΟΚ θα προσπαθήσει να κυνηγήσει τη νίκη και το όνειρο να καλύψει διαφορά 5 πόντων τις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές, για να φτάσει στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Όμως στο ματς με τον ΑΟΚ θα έχει απουσίες αρκετών παικτών.
Αρχικά θα παίξει χωρίς τον Φάρλεϊ Ρόσα. Ο Βραζιλιάνος χαφ συμπλήρωσε κάρτες στη Λιβαδειά και ο Δέλλας αποφάσισε να εκτίσει την ποινή του στην αναμέτρηση που ακολουθεί. Μιλάμε για τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας τον οποίο κοιτάνε για το καλοκαίρι τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΑΕΚ. Όμως, αν και σε φουλ ρυθμούς γυμνάζεται ο Αργκους, ο οποίος αποκόμισε ένα πρόβλημα στη γάμπα από το ματς με τον Λεβαδειακό, αλλά και ο Μπράβο, που δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, για τον Παναιτωλικό τα προβλήματα υπάρχουν στους Τσοκάνη, Ροντρίγκες, Ρότσα, Παρρά, που κάνουν ατομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα δύσκολα κάποιος από αυτούς να προλάβει το ματς της Κυριακής.
Πέραν αυτού για το ματς με τον ΑΟΚ, αρκετά προσεκτικοί πρέπει να είναι οκτώ ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού καθώς είναι στο όριο καρτών και είναι  οι Κλέσιο, Μάζουρεκ, Μαρινάκης, Μύγας, Ροντρίγκεζ, Ντίας και Μπεχαράνο. Αντίθετα, στην διάθεση του Τραϊανού Δέλλα τέθηκε ο Μιχάι ο οποίος εξέτισε την ποινή του και αναμένεται να επανέλθει στο βασικό σχήμα.
Εν τω μεταξύ η ανακοίνωση της ομάδας για τα εισιτήρια του ματς με τον ΑΟΚ αναφέρει ότι τιμώνται από 5€ (παιδικά - γυναικεία) ως 15€ και η διανομή τους θα γίνει την Κυριακή από τις 11:00 το πρωί. Επίσης θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια σε σχολεία και επίσης δωρεάν θα είναι η είσοδος σε ανέργους.   

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια