Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παραμονή για τον ΑΟΚ περνάει και από το Αγρίνιο

Superleague
21 Φεβρουαρίου 2018 / 16:36
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά και η ψυχολογία των παικτών του ΑΟΚ μετά τη συγκέντρωση 7 βαθμών στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια,

με τον Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο, πρέπει να συνεχιστεί και στο ματς της Κυριακής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ περνάει και από το Αγρίνιο και σίγουρα μια νίκη ή ακόμα και ένας βαθμός, θα είναι πολύτιμα για τη συνέχεια. Υπάρχουν οκτώ ματς όπου ο ΑΟΚ θα πρέπει να κατακτήσει τουλάχιστον 7-8 βαθμούς στα τέσσερα πρώτα, ώστε να πάει πιο ήρεμος στις τελευταίες αγωνιστικές, όπου έχει να αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους.
Οι παίκτες μετά το διήμερο ρεπό που πήραν Κυριακή και Δευτέρα, επέστρεψαν στις προπονήσεις με πολλή όρεξη και δουλειά για το επόμενο ματς. Ο Γιάννης Μαντζουράκης που ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται από τους παίκτες του, είναι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δουλεύουμε όλοι μαζί καλά. Προσπαθούμε για το καλύτερο, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια τους, είναι αφοσιωμένοι και αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι έχουμε πρόοδο».
Ο σχεδιασμός για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί η ομάδα του Αγρινίου που προέρχεται από μεγάλη νίκη μέσα στη Λειβαδιά, δουλεύεται στις προπονήσεις και σίγουρα ο ΑΟΚ δεν θα πάει εκεί να παίξει παθητικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε η ομάδα με τον Μαντζουράκη στον πάγκο, έχει κατοχή μπάλας, κάτι που έλειπε στα προηγούμενα 18 και αυτό δείχνει ότι πλέον δεν ταμπουρώνεται πίσω περιμένοντας τον αντίπαλο, προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, να επιτεθεί να σκοράρει και να πάρει αποτέλεσμα.
Ο μοναδικός πονοκέφαλος του προπονητικού τιμ είναι οι απουσίες Τουράμ και Μπαλάφα, λόγω τραυματισμού του πρώτου, λόγω καρτών του δεύτερου, αλλά ήδη «δουλεύει» στην προπόνηση τις εναλλακτικές λύσεις που όλα δείχνουν ότι θα είναι Παμλίδης και Αρτυματάς αντίστοιχα οι παίκτες που θα φορέσουν φανέλα βασικού στο Αγρίνιο. Υπάρχουν βέβαια οι προπονήσεις Πέμπτης, Παρασκευής και Σαββάτου, όπου εκεί θα εκτιμήσει ο Ματζουράκης την όλη κατάσταση και θα αποφασίσει και για ποιους θα πάρει αποστολή, αλλά και με ποιους θα ξεκινήσει το ματς.
Την Τετάρτη η προπόνηση περιελάμβανε τρέξιμο, ασκήσεις ταχυδύναμης,  και παιχνίδι σε μικρούς χώρους, με πολύ διάθεση από τους ποδοσφαιριστές που δουλεύουν πάρα πολύ για το καλύτερο.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια