Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Εκ νέου ένταση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ στο Ιόνιο

ΕΜΥ
14 Φεβρουαρίου 2018 / 08:23

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ. Σε ισχύ βρίσκεται και σήμερα Τετάρτη (14/02), το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ το οποίο κάνει λόγο για βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν σήμερα Τετάρτη (14/2/2018)
Α) Μέχρι τις πρωινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, οι Κυκλάδες και η Κρήτη και πιθανόν η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
 
Μέχρι νωρίς το πρωί και μετά πιθανόν ξανά τη νύχτα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος.
 
Β) Χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν μέχρι το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας.
Αργά τη νύχτα θα ξαναχιονίσει στα ορεινά.
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές νωρίς το πρωί. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο (από 600 μέτρα), τη δυτική Στερεά (από 600-700 μέτρα) και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο (από Θ00 - 900 μέτρα). Πρόσκαιρη εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες ενώ εκ νέου ένταση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα στο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιά 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη (15/02) ο καιρός αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές. 

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. 

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.