Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή Κερκυραίων ξενοδόχων στον Πρωθυπουργό για τον «τρόμο» των απορριμμάτων

Πρωθυπουργός
07 Φεβρουαρίου 2018 / 13:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Σας καλούμε να κάνετε τα αδύνατα δυνατά, διότι η Κέρκυρα είναι ο ομφαλός της τουριστικής Ελλάδας», αναφέρει

μεταξύ άλλων η επιστολή που αποστέλλει η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για το ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων.

Η επιστολή 

«Προς
Αξιότιμο
Πρόεδρο της Κυβέρνησης
Κύριο Αλέξη Τσίπρα
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κέρκυρας και οι εργαζόμενοι σε αυτές μοχθούν καθημερινά για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας.
Σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση με τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους, καθώς και για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει πλέον ολόκληρος ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας.
Ο «τρόμος» αυτός, ο οποίος υπονομεύει τη δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξή μας, πρέπει να τερματιστεί.
Εάν η Κέρκυρα γυρίσει σε καταστάσεις του 2015 και 2016, με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της, τότε θα έχουμε βάλει την οριστική ταφόπλακα στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χωράς.
Είμαστε στο σημείο μηδέν.
Εμείς δεν είμαστε ειδικοί και αρμόδιοι να υποδείξουμε λύση. Η Κυβέρνηση οφείλει με την τεχνογνωσία των στελεχών των αρμόδιων Υπουργείων και των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της, να βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή στην εξεύρεση άμεσης λύσης.
Σας καλούμε προσωπικά να κάνετε τα αδύνατα δυνατά, διότι η Κέρκυρα είναι ο ομφαλός της τουριστικής Ελλάδας.
Η υπερφορολόγηση, οι έκτακτες εισφορές και οι αντιπαραγωγικές πρακτικές οδηγούν τις τοπικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε τέλμα, με κίνδυνο αφελληνισμού. Σκεφτείτε να ζητάμε από τους ήρωες επισκέπτες μας το νέο φόρο διαμονής, όταν θα φτάνουν στα ξενοδοχεία μας φέτος αφού θα έχουν διασχίσει διαδρομές με τόνους απορριμμάτων στο πλάι τους.
Ο κίνδυνος διασυρμού της εικόνας της Κέρκυρας και του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας είναι τεράστιος.
Ζητούμε ως πολίτες και επιχειρήσεις να δοθεί εδώ και τώρα μια λύση».