Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε κατσαρόλα στην… φωτιά

φωτιά
31 Ιανουαρίου 2018 / 12:26

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Ένα παραλίγο σοβαρό περιστατικό στην καρδιά της πόλης αποτέλεσε την αφορμή για να έρθουν ξανά στην επικαιρότητα τα μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς στο σπίτι και ιδιαίτερα στο χώρο της κουζίνας.

Και αυτό μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στην Αλεξάνδρου Ρώμα, στο κέντρο της πόλης, όταν χθες το μεσημέρι περίπου στις 2 το μεσημέρι, ακούστηκαν οι σειρήνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με δυο πυροσβεστικά και πέντε άνδρες να καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη περιστατικό.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας είδε να βγαίνουν από ένα διαμέρισμα πλησίον του, καπνοί.

Μη μπορώντας να βρει κάποιον που να βρίσκεται μέσα στο σπίτι, και χτυπώντας την πόρτα ασταμάτητα, αποφάσισε να μπει στον χώρο από το μπαλκόνι και διαπίστωσε προς έκπληξή του, ότι ο καπνός προέρχονταν από μια κατσαρόλα ξεχασμένη πάνω στην κουζίνα, η οποία περιείχε φαγητό. Ο ίδιος αμέσως κάλεσε την πυροσβεστική, ανέφερε το συμβάν και η επιχείρηση ξεκίνησε.
 
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής που βρέθηκαν εγκαίρως στο σημείο, καθησύχασαν τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τι έγινε, ενώ τους ενημέρωσαν ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Ένας πυροσβέστης, αφού του υπέδειξε ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας το σημείο, μπήκε από το μπαλκόνι στο σπίτι για να ελέγξει ένα όλα είναι καλά. Άγνωστος παραμένει ακόμα ο λόγος για τον οποίο η ένοικος άφησε την κατσαρόλα στην κουζίνα ενώ λειτουργούσε και έφυγε από το σπίτι.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν ότι νοικοκυρά εκτίμησε πως προλαβαίνει να πεταχτεί κάπου κοντά, άλλοι πάλι αναφέρουν ότι ξέχασε ότι μαγείρευε και έτσι, έφυγε. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν εικασίες και ακόμη δεν είναι γνωστή η αιτία του συμβάντος.
 
Τελικά με ψυχραιμία, αποφεύχθηκε η εξάπλωση της φωτιάς και οι συνακόλουθες ζημιές στο διαμέρισμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στην Ζάκυνθο, αφού το φαινόμενο οι μαγείρισσες να ξεχνούν το φαγητό στο “μάτι” αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο, όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
 
πηγή: imerazante