Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προώθηση του θεματικού τουρισμού από το Δήμαρχο Κέρκυρας στη Μόσχα

Μόσχα
29 Ιανουαρίου 2018 / 12:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη διαπεριφερειακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 24 και 25 Ιανουαρίου,

στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας (Οκτώβριος ’17 – Οκτώβριος ’18).
Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι των 30 πλουσιότερων Περιφερειών της Ρωσίας και 9 Περιφερειών της Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα γενικά χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος των Ιονίων Νήσων με έμφαση στα μοντέλα «ήλιου και θάλασσας», τον πολιτιστικό και το θρησκευτικό τουρισμό. Αντιστοίχως,  οι εκπρόσωποι των Περιφερειών της Ρωσίας  παρουσίασαν  το  τουριστικό προϊόν των περιοχών τους στους   εκπροσώπους των ελληνικών Περιφερειών. Σημειώνεται ότι η Κέρκυρα αποτελεί το σημαντικότερο προορισμό των Ρώσων τουριστών στο Ιόνιο.   
Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων αμοιβαίου οφέλους στον τομέα του τουρισμού, ενώ κοινή  ήταν – ακόμη μια φορά – η διαπίστωση και των δυο πλευρών ότι είναι πολύ ισχυρά τα στοιχεία που ενώνουν τους δυο λαούς, όπως είναι η Ορθοδοξία, η εμβληματική μορφή  του Καποδίστρια και ο ναύαρχος Ουσακώφ.
Η νέα συνάντηση μεταξύ των περιφερειών Ελλάδας και Ρωσίας, στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού,  θα γίνει στην Ελλάδα τον προσεχή Ιούνιο.